מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתלת עדשה תוך עינית מסוג ארטיפלקסשומאן05/08/2012
שלום רב,
אני בת 37 בעלת קוצר ראיה מאוד גבוה. מס -13.5 בשתי העיניים.
הקרנית שלי דקה ועל כן אני לא מתאימה לניתוח לייזר. בבדיקות התאמה שעשיתי במרכז "עיניים" נמצאתי מתאימה לעבור ניתוח השתלת עדשה מסוג ארטיפלקס. ד"ר לוינגר המליץ לי מאוד אבל רופא העיניים שלי סקפטי ומפחד מסיכונים מיותרים. פה המקום לציין שיש לי גם פגיעה בעין ימין בעצב הראיה מה שמשפיע על שדה הראיה בעין עקב תאונת דרכים בגיל 13. בנוסף יש גם חור קטן ברישתית בעין שמאל.
שאלתי היא על כן: במקרה שלי, מה היא התועלת לעומת הסיכון בניתוח כזה במצבי. האם שווה לקחת סיכונים של סיכוי מוקדם לקטרקט ועיוות הקרנית. מהם הסיכויים שזה יקרה אם בכלל?. האם שמעת על הניתוח הזה?
אני מאוד מאוד מעוניינת להפטר מן המשקפיים ומוכנה לתת הרבה בשביל זה אבל לא בכל מחיר.
אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשה תוך עינית מסוג ארטיפלקס - תגובה
ד``ר יורם שוחט06/08/2012אי אפשר לענות באופן פרטני, בעיקר כשמדובר במצב מורכב. להלן הערות כלליות בנושא:
1. הניתוח מוכר ומבוצע כבר שנים.
2. בכל ניתוח יש סיכון.
3. בקוצר ראיה גבוה איכות הראיה במשקפיים פחות טובה מזו שבעדשות מגע. אם אדם מרכיב עדשות ומסתדר איתן היטב, יש לשקול היטב את הצורך באופציה ניתוחית. אם אדם הרכיב עדשות אך אינו מסוגל להרכיבן יותר, ולכן חש שראייתו פחות טובה מבעבר, השיקול לניתוח עשוי להיות שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?