עיוורון צבעים.. כנראה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיוורון צבעים.. כנראה...
    H
    09/09/2012

שלום ד"ר,
    אני בת 25, בריאה בדר"כ, אני לא יודעת אם זה רלוונטי לנושא, אבל אני מרכיבה משקפי ראייה עם מספרים מאוד נמוכים (-1\2 ו -3\4).
    בכל אופן, יש לי שתי בעיות ראייה שקשורות לצבעים.
    האחת, מאז שהייתי קטנה אני זוכרת שבעין ימין אני רואה צבעים בצורה שונה מעין שמאל. זאת אומרת, שאם אעצום את עין שמאל ואסתכל דרך ימין בלבד, אני רואה צבעים בגוון אדמדם, כאילו שאני מסתכלת דרך נייר צלופן אדום. ובעין שמאל אני רואה בגוון כחלחל, כאילו שאני מביטה דרך נייר צלופן כחול. זה בולט בעיקר כשאני מסתכלת על קיר לבן, וזה לא משנה לי את הצבע שאני אסתכל עליו - ז"א, שאם אסתכל על צבע צהוב, אני תופסת שזה צהוב, אבל עם גוון אדום או כחול בהתאם.
    ניגשתי לרופאת עיניים, היא בדקה לי את העיניים בדיקה שגרתית (עם הפנס) במשך חצי דקה ואמרה שהכל בסדר, ושהיא לא שמעה על דבר כזה מעולם.
    האם זה הגיוני? אני הרי לא מדמיינת.
    בעיה שנייה, אני חושבת שיש לי עיוורון צבעים של כחול וירוק, אני כן מזהה כחול, אבל הרבה פעמים צבע, שאומרים לי שהוא ירוק נראה לי כחול לחלוטין. לא ירוק כמו דשא - זה אני מזהה בתור ירוק לגמרי. אבל כל הצבעים שבסקאלת הטורקיז וחבריו - אני מזהה בתור כחול לגמרי ולא רואה בזה ירקרקות בכלל, אע"פ שאומרים לי שזה ירוק. או, דוגמא אחרת, עיניים ירוקות, אם הן לא ירוקות כמו שדשא ירוק, אני אראה שזה כחול. אני לא חושבת שפספסתי את השיעור בגן חובה שלימדו בו צבעים, ואני מבדילה מצוין בין גוונים אחרים אע"פ שהם מאוד דומים.
    אשמח לחוות דעתך המקצועית.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיוורון צבעים.. כנראה...

הוספת תגובה

• עיוורון צבעים.. כנראה... - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    15/09/2012

יש בדיקות יעודיות לראיית צבעים כגון Ishihara או Farnsworth. תמצאי הרבה חומר בגוגל לפי "עוורון צבעים", כולל אפשרות לבדיקה עצמית. בכל מקרה ממליץ לגשת למכון העיניים המרכזי של הקופה שלך, או למכון עיניים בבית חולים, כדי לבדוק בצורה מדויקת. אם אכן יימצא הבדל בראיית הצבעים בין העיניים, ידריכו אותך לגבי הצעדים הבאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו