בצקת בקרנית בגלל שימוש יתר בעדשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בצקת בקרנית בגלל שימוש יתר בעדשות
    עוז
    08/02/2013

שלום רב

בתקופה האחרונה התחלתי לראות קצת מטושטש כשאני מרכיב עדשות מגע ולא כשאני מרכיב משקפיים. אני הייתי מרכיב עדשות מגע כל יום במשך שנתיים. לפני כחודשיים כשהמשקפיים שלי נשברו התחלתי להשתמש בעדשות היומיות גם בבית.
    אני עובד משמרות וגם סטודנט כך שביום אני לומד ובלילה עובד- אז אני מרכיב עדשות משמונה בבוקר, לדוגמא, ועד 4 בבוקר ביום למחרת. היו מספר פעמים שבטעות נרדמתי עם העדשות אחרי שחזרתי מהעבודה וקמתי עם עיניים שורפות.
    כדי לבדוק למה אני רואה קצת מטושטש הלכתי לאפטימטריסט והוא אמר לי שמה שהוא רואה זה לא בסדר וזה נובע משימוש יתר בעדשות. הוא אמר שיש כלי דם שצמחו מאחורי הקרנית ואני צריך, לכן, להוריד את מינון השימוש בעדשות. שבוע לאחר מכן הלכתי שוב לאופטימטריסטית אחרת והיא אמרה לי שיש לי בצקת בקרנית בגלל הגזמה בשימוש בעדשות ולכן עלי לא להשתמש בעדשות המגע בכלל!!! לפחות חודש ולבוא אליה שוב לבדיקה.
    מה עלי לעשות?- אני יכול להשתמש בעדשות לפחות פעם בשבוע כשאני יוצא? האם לייזר יפתור את הבעיה? האם רופא העיניים יתן לי טיפות שיעזרו לבצקת להחלים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בצקת בקרנית בגלל שימוש יתר בעדשות - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    10/02/2013

לפי התאור שלך ייתכן שפיתחת אי סבילות לעדשות מגע. הרכבת העדשות למשך שעות רבות ברציפות, כולל בשינה, בהחלט יכולה לתרום לכך.
    פנה לרופא עיניים לאבחון המצב ולהוראות. בינתיים עדיף להמנע מהרכבת העדשות כדי למנוע הופעה של נזק בלתי הפיך.
    רבים מהפונים לניתוח להסרת משקפיים עושים זאת כי אינם יכולים יותר להרכיב עדשות. כדי לדעת אם אתה מתאים לניתוח בלייזר יש לבצע בדיקת התאמה במכון העוסק בסוג זה של ניתוחים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו