גלאוקומה קטרט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלאוקומה קטרט
    אבי
    10/05/2013

שלום ד"ר שמש.
    אני בן 40,בריא בד"כ ולפני בשלושה חודשים חליתי בשפעת חזקה אשר בעקבותיה איבדתי את חוש הריח והטעם כמעט לחלוטין.
    הייתי אצל רופא אף אוזן גרון והטפול שהוא הציע זה זריקת סטרואידים בשם דיפרוספן ומשאף תרסיס לאף בשם סטרונאז,טיפול בתרסיס למשך 3 חודשים.
    ראיתי שרשום בתופעות לוואי גם של הזריקה וגם של התרסיס שהתרופות יכולות לגרום לגלאוקומה וקטרט וזה קצת הלחיץ אותי ואינני יודע מה לעשות.לדברי הרופא אין לי מה לדאוג,לדבריו זה רק כיסוי של חברת התרופות.
    יש לציין שלפני שנה קיבלתי מכה חזקה בראש ללא איבוד הכרה-ומאז אני סובל ממין טשטוש קל ועירפול חושים קל שמלווה אותי במשך היום ומתלווה לכך גם כאב קל בעיניים(לא כל היום,רק לפעמים)מין כאב בארובות העיניים אשר גורם לי לרצות "לעסות" את שרירי העיניים.נבדקתי ע"י שני רופאי עיניים ונוירואפטמלוג ולא נמצאה שום בעיה בעין.עברתי הרבה בדיקות כולל CT מוח,שדה ראיה והכל תקין.כל הבדיקות התבצעו לפני כשבעה חודשים ואין שינוי לטובה בעניין אך גם לא לרעה.
    שאלותיי אלייך הם:
    1.האם באמת התרופות הנ"ל יכולות לגרום לגלאוקומה וקטרט?
    2.אם אקבל את הזריקה ואתחיל להשתמש בתרסיס(למשך 3 חודשים)איך אוכל לדעת ומה אני אמור להרגיש אם התרופות אכן ישפיעו על העיניים וזאת כדי להפסיק בזמן את התרופות במידה ואכן יגרמו לנזק לעיניים?
    3.האם לדעתך כדאי שאבדק שוב ע"י רופא עיניים לפני לקיחת התרופות וזאת כדי לראות שעדיין אין לי שום בעיה פיזיולוגית בעיניים נכון להיום?
    תודה מראש
    אבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלאוקומה קטרט

הוספת תגובה

• גלאוקומה קטרט - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/05/2013

כל תכשיר המכיל סטרואידים יכול לגרום לקטרקט וגלאוקומה. במקרה שלך מכיוון שרק חלק מהתרופה נספג למחזור הדם, ומכיוון שמדובר בטיפול לתקופה קצרה, נראה שהסיכון להשפעה על העיניים קטן מאד.
    אין מניעה שתיבדק לפני הטיפול ובמהלכו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו