מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי עיניים וראש במהלך עבודה במחשבדרור22/12/2013
שלום,
אני בן 26 ובמשך השנים האחרונות אני חווה כאבים בעיניים וכאבי ראש(תוך עייניים כאלה) במהלך עבודה רגילה על המחשב. חוץ מהכאבים אני מרגיש שהעיניים מנסות להתפקס או להתמרכז ולפעמים אפילו צורך לפזול כדי לראות כמו שצריך. בנוסף השרירים של העיניים כאילו "קופצים".
אציין שכאשר יש כאבים - ב95% מהפעמים זה מתחלף בין עין ימין לעין שמאל ולא בשתיהן יחדיו.
ניסיתי במשך השנים להחליף מסכים שונים בכדי לראות ממה הבעיה נוצרת והגעתי למסקנה שככל שהמסך קטן יותר = ככה יש לי פחות בעיה בעיניים ופחות כאבים.
למשל -במשך השנתיים האחרונות עבדתי עם לפטופ של 13 אינץ ללא בעיה כלל!, ופתאום עברתי ל15.6 אינץ והבעיה חזרה - אך לא באותה עוצמה שהייתה פעם עם עבודה מול מסך 22 אינץ'.
אני חייב לטפל בבעיה בשל צרכי עבודה.
למי עלי לפנות? ומה עלי לבדוק? האם זה נשמע כמו בעיה של רוחק ראיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי עיניים וראש במהלך עבודה במחשב - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/12/2013ראשית עליך לפנות לרופא עיניים לבדיקה יסודית, כולל בדיקת הצורך במשקפיים, איזון שרירי העיניים, מיקוד. על פי הממצאים, אם יהיה צורך הוא יפנה אותך למומחה בתחום.
אם בבדיקת עיניים יסודית לא תמצא בעייה בעיניים, יתכן שהארגונומיה שלך אינה טובה (תנוחת עבודה, מרחק מהמחשב, זוית הצפייה, תאורה וניגודיות של המסך, התאורה בחדר ועוד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?