מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדבקהמעין10/02/2014
שלום רב.
ראשית תודה על תשובותיכם בפורום.
שנית, לפני כשבוע חלפה לה דלקת העיניים שהיתה לי. רופא עיניים שבדק נתן מקסיטרול והניח שמדובר בחיידק למרות שלא שלל שזה ויראלי ואמר שקשה לדעת. אמנם היתה הפרשה מוגלתית צהובה וסמיכה אך עדיין אמר שלא בטוח מה מקור הזיהום.
משך הדלקת עמד על שבועיים כשהשבוע השני היה קל באופן משמעותי מהראשון.
עכשיו, חלף עוד שבוע בו ,למעשה, אין (כמעט) תסמינים, למעט מעט גרד קליל שנותר וגם הוא כבר חלף.
בן זוגי קם בבוקר עם עין אחת שנראתה בדיוק איך שנראיתי אני והיום עם העין השניה.
הוא ביקר אצל רופא העיניים היום בבוקר ולמרות ההפרשה הצהובה והסמיכה הרופא פסק כי מדובר בזיהום ויראלי.
שאלותיי:
1. במידה וזה אכן ויראלי, האם אני יכולה להידבק כרגע שוב בפרק זמן ככ קצר?
2. ובמידה וזה חיידקי?
3. מה הסיכוי בכלל שאדם שרק סיים דלקת עיניים והדביק בה את חברו ישוב ויידבק שוב בטווח של שבועות ספורים מהחלמתו?
4. כמה זמן בן זוגי מדבק (במידה וזה וירוס ובמידה וזה חיידק?).
5. הרופא המליץ על דתאמיצין. למעט ההבדל בפולימיקסין B, מדוע התעקש הרופא על התרופה הנ"ל ואמר כי היא עדיפה על מקסיטרול?
תודה תודה.
אשמח לתשובותיכם.
מעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו קטן...
מעין10/02/2014מהו זמן האינקובאציה של דלקת עיניים ויראלית? חיידקית?
האם סביר שכבר כשבוע אני בסדר ורק אתמול בן זוגי נדבק ואני זו שגרמתי להדבקתו? האם ההפרשות עלולות להיות על משטחים וכו' ולהישאר מדבקות שבועיים ויותר?
תודה תודה.
מעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו קטן... - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/02/2014הדגירה בד"כ מספר ימים.
תתכן הדבקה באמצעות חפצים, גם יותר משבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה - תגובה
ד``ר יורם שוחט10/02/2014הסיכוי להדבקה חוזרת קטן.
אם יש הפרשה מוגלתית נראה שמדובר בזיהום חיידקי.
את השאלה לגבי סוג הטיפות יהיה עלייך להפנות לרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?