שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חופית
    12/03/2014

שלום, יש לי בעיה בראיה למרחק בשורות האחרונות של הבדיקה להבדיל בין הספרות 5,6,8,9 כשהם לא נמצאים אחד ליד השני. נשלחתי על ידי רופא עיניים לאופטימטריסט הוא טען שיש לי צילינדר במספר נמוך. הייתי אצל כמה אופטימטריסטים שנתנו לי אבחנה זהה שהראיה היא 6/6, יש צילינדר במספר נמוך והעין שלי לא מקבלת אותו. הסיבה שבגללה ניגשתי לכמה אופטימטריסטים כי אחד מהם נתן לי משקפיים לקרוב. אני רואה טוב מקרוב וראיתי בלי בעיה את הכתב הכי קטן שהוא נתן לי לקרוא (אני רואה בלי בעיה גם כתב קטן יותר).אני לא מתאמצת בקריאה/ מחשב והמשקפיים שהוא נתן לי הן כמו זכוכית מגדלת מבחינתי מיותרות לחלוטין.ניסיתי להבין ושאלתי אותו שוב ושוב מה ההבדל של הגדלת פונט במחשב לבין מה שהוא נתן לי כרגע ולא הייתה לו תשובה מעבר לפחות מאמץ שאני ממש לא מרגישה שקיים מאמץ בכלל. בנוסף הרופא עיניים שנבדקתי אצלו אמר לי בבירור שהבעיה היא לראיה מרחוק ולא מקרוב. ניתנה לי התחושה שאותו אופטימטריסט ניסה לדחוף לי סתם משקפיים כי הוא התעקש לחייב אותי בסכום של 280 שקל על הבדיקה אם אני לא לוקחת משקפיים (שאגב עולות 300) ולא הסכים להמתין שאני יחזור לרופא עיניים. אני חוששת שאם אני ארכיב את המשקפיים האלה אני יהרוס לעצמי את הראיה. מיותר לציין שהבעיה שבגללה באתי הקושי להבדיל בין הספרות העגולות בשורות האחרונות לא נפתרה. דבר נוסף שרציתי להוסיף היא בשבועיים האחרונים יש לי כאב ראש מטורף ורגישות לאור בצד אחד של הראש, לא ידעתי אם מדובר בהתפתחות מיגרנה (לפי הסימפטומים כנראה שכן) או תוצאה מבעיית הראיה, האופטימטריסט החליט באופן חד משמעי שזה בגלל המשקפיים לקרוב. למרות שהכאב ראש לא נגרם ממחשב, קריאה. לרוב מופיע בשעות הערב אבל לפעמים אני קמה איתו בבוקר. מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    13/03/2014

לא ניתן לענות ללא בדיקה. חזרי לרופא ודווחי לו על הארועים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו