דימום בעין ימין+לחץ תוך עיני גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום בעין ימין+לחץ תוך עיני גבוה
    שי
    22/06/2014

שלום שמי שי ואני בן 28
    עין הימינית שלי ממוצאי שבת שבוע שעבר אדומה וכואבת. חשבתי שמדובר בדלקת בעין, פניתי פעמיים לרופאה משפחה. בפעם הראשונה היא נתנה לי טיפות phenicol ובפעם השנייה היא אמרה לי ללכת לרופא עיניים. וכשהלכתי לרופא עיניים הוא אבחן את העין שלי ואמר שמדובר בדימום ועקב הדימום יש לחץ תוך עיני גבוה. עכשיו למזלי הרב העין הימינית שלי עיוורת מלידה עקב קולובומה של המקולה ושל עצב הראייה ולכן מה שהרופא אמר שאין מה להילחם כמובן להציל את העין הזו כי היא בכלל בכל מקרה לא רואה מלידה אבל הכי חשוב זה שאני לא אסבול מלחץ תוך עיני גבוה ולכן הוא הוא נתן לי 3 טיפות להורדת הלחץ+ הפנייה לבית חולים להמשך הטיפול והמעקב ובנוסף הוא אמר שעם הזמן הדימום יספג והלחץ התוך עיני ירד אך הוא אמר שאני יכול ללכת למחרת מכיוון שאין מה להציל בעין. כשהייתי בבית חולים היה רופא אחד שאמר אותו הדבר והציע לי להתאשפז על מנת לטפל בלחץ התוך עיני הוא אמר שיש כמה אופציות שהופציה האחרונה זה שאם שום דבר לא עוזר אז אין מנוס מלכרות את העין כי במילא אני לא רואה בה. הוא גם הציע שאם הטיפול השמרני לא יעזור אז יש אפשרות לטפל בלייזר slt כדי לנסות להוריד את הלחץ שמתוך נסיונו הסיכויים קלושים.
    הוא אמר לי שלא נראה לו שהלחץ התוך עיני ירד מכיוון שעקב הדימום נוצרו כלי דם שחוסמים את הניקוז הנוזלים של העין. מה ניתן לעשות במצב כעל מנת להוריד את הסבל? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דימום בעין ימין+לחץ תוך עיני גבוה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    22/06/2014

לא ניתן לענות על מקרה פרטני במסגרת הפורום, קל וחומר כשמדובר בבעיה שאינה שיגרתית. באופן כללי העקרונות הם כפי שנאמר לך. בשלב ראשון מנסים להוריד הלתץ באמצעות תרופות, ואם זה לא עוזר עוברים לאמצעים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו