דעות מנוגדות להתאמה לניתוח לייזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דעות מנוגדות להתאמה לניתוח לייזר
    אנונימי
    29/06/2014

שלום, אני בזמן האחרון מבררת על אפשרות של ניתוח לייזר בעיניים, לאחר תקופה ממשוכת של הרכבת עדשות מגע של מספר בערך -6 בכל עין.
    הלכתי לברר בשני מכונים על הניתוח.
    באחד המליצו לי על ניתוח PRK בשל קרניות דקות יחסית, ובשני המליצו על ניתוח מסוג LASIK בשילוב טיפול crosslinking והסיבה שנצרך טיפול משולב לפיהם היא בשל אי סימטריה קטנה בקרנית.
    בגלל שקיבלתי עוד הרבה המלצות על מכון שלישי ובגלל לחץ של ההורים לבדוק, הלכתי למכון שלישי לבדיקת התאמה ושם נאמר לי חד וחלק שאין לי התאמה לניתוח לייזר.
    אני כרגע בהתלבטות קשה ומבלבלת בגלל כל הדעות ששמעתי, איך הגיוני בכלל שממעתי דעות כל כך שונות?
    והאם ידוע למומחים בפורום מהו המספר המקסימלי של אי הסימטריה בטופוגרפיה בקרנית שאפשר לנתח בלייזר בלי סיכון להופעת עיוות בקרנית לאחר הניתוח? לצערי לא הסבירו לי הכל במכונים שאליהם הלכתי, ובשביל החלטה מושכלת כמה שיותר אני רוצה לדעת יותר.
    ושאלה נוספת ואחרונה- האם יש משהו לא בריא בלעבור הרבה בדיקות התאמה? הצילומים והבדיקות לא משחררות קרינה מסויימת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דעות מנוגדות להתאמה לניתוח לייזר - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    02/07/2014

עדיין לא ידועות כל הסיבות לעיוות הקרנית אחרי ניתוח לייזר (אקטזיה). יש מקרים שבהם לא נמצא כל גורם סיכון מוכר לפני הניתוח, ולמרות זאת פיתחו אקטזיה. אסימטריה במיפוי הקרנית וקרנית דקה נחשבים גורמי סיכון. בלאזיק יש סיכון גדול יותר מאשר ב PRK.
    אין סכנה בבדיקות התאמה חוזרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אנונימי
    03/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעות מנוגדות להתאמה לניתוח לייזר - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    11/07/2014

אם דרוש לאסיק עם חיזוק אזי עדיף לנתח פרק
    את מוזמנת להגיע לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו