תדירות השימוש במשקפי ראייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תדירות השימוש במשקפי ראייה
    אנה
    25/10/2014

שלום,
    קיבלתי שתי המלצות שונות מבדיקות של שני אופטומטריסטים.
    שניהם אבחנו כי יש לי חצי מספר בשתי העיניים וחצי צילינדר.
    אופטומטריסט ראשון אמר לי שעליי לרכוש משקפיים עם המספר והצלינדר ולהרכיב אותם לאורך כל היום.
    ושאם לא ארכיב אותם אז בגלל המאמץ של העיניים שלי המספר יגדל.
    אופטומטריסט שני אמר שעליי לרכוש משקפיים ללא צלינדר (כי הצלינדר קטן) ולהרכיב את המשקפיים רק בקריאה, מחשב, טלוויזיה ונהיגה בלילות.
    הוא אמר שאין צורך להרכיב את המשקפיים תמיד כי זה יגדיל את המספר שלי.
    בעצם למעט האבחנה הראשונית, שניהם אמרו לי שני דברים סותרים לחלוטין. על מי עליי לסמוך?
    בעיקרון פעלתי לפי המלצתו של אופטומטריסט השני ורכשתי משקפיים ללא צלינדר ורק עם חצי מספר בשתי העיניים.
    אני מרכיבה אותם רק כאשר אני קוראת ומול מחשב כמו שהמליץ.
    האם אני פועלת נכון, או שעדיף שארכיב את המשקפיים לאורך כל היום?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תדירות השימוש במשקפי ראייה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    29/10/2014

המספרים שציינת נמוכים וסביר להניח שאת רואה טוב גם ללא משקפיים. ההמלצה להרכיב משקפיים כאלה כל הזמן לא נשמעת לי סבירה. המנעות מהרכבת משקפיים לא גורמת לעלייה במספר.
    לגבי הדעה השנייה - יש הבדל בין עבודה לקרוב (מחשב, קריאה) לבין ראייה לרחוק (נהיגה, טלביזיה) וההמלצה להרכיב המשקפיים (בעיקר כשמדובר במספר כל כך נמוך) בכל המצבים האלה גם כן לא נשמעת לי סבירה. הרכבת משקפיים בקביעות לא גורמת לעליית המספר (למעט מצב הנקרא ספאזם אקומודטיבי).

לא ציינת את גילך ולא אם מדובר במשקפיים פלוס או מינוס.

באופן כללי (לא ניתן לתת יעוץ מדויק ללא בדיקה), תרכיבי את המשקפיים באותם מצבים בהם את מדגישה שהם עוזרים לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו