משקפיים עם פריזמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקפיים עם פריזמות
    איתי
    20/12/2014

כבר קרוב לעשר שנים יש לי בעיה עם כפל ראיה למרחק כשאני עייף או כשחשוך, בזמן שכיבה ובקולנוע (כפל כשרואים עם שתי העיניים). הלכתי לאופטומטריסט ועשו לי משקפיים עם פריזמות וזה פתר את הבעיה. השאלה שלי היא: האם השימוש במשקפיים האלו עלול לגרום למצב שעם הזמן העיניים יהיו יותר "עצלניות" ואז אני אהיה יותר ויותר תלוי במשקפיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקפיים עם פריזמות

הוספת תגובה

• רציתי לשאול את איתי -

סיגלית
    23/12/2014

האם בעיית הראיה לא מפריעה לך בנהיגה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים עם פריזמות - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    01/01/2015

ללא פריזמות שרירי העיניים (האחראים על תנועות העיניים) מופעלים כדי להחזיק את העיניים מקבילות, ורק כאשר השרירים לא יכולים לשמור על העיניים מקבילות מופיע כפל ראיה. הרכבת פריזמות במשקפיים גורמת לכך שהשרירים יעבדו פחות, וזה עלול להחמיר את הבעיה, וליצור תלות הולכת וגוברת במשקפיים ומצב שבו תהיה כפילות ראיה כשאינך מרכיב אותם.
    מציע לפנות ליעוץ עם אורטופטיסט/ית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו