מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעה כרונית בעיןשירן25/04/2008
שלום,
אני בת 22, ויש לי תופעה בעפעף העליון בעין ימין שבאה והולכת כבר כמה שנים טובות (בסביבות 5 שנים).
העפעף העליון לפעמים נפוח בעיקר בעין הימנית (בשמאלית קרה כמה פעמים אבל כמעט ולא) כשאני קמה בבוקר ובמהלך היום הנפיחות פוחתת.
זאת תופעה שהתחילה בגיל 17 וטיפלתי בה בעיקר ע"י טיפולים ברפואה אלטרנטיבית, מאחר ולרופא משפחה ולרופא עיניים לא היה פיתרון. זה עבר לתקופה מסויימת , אבל אח"כ חזר, כך שעד היום זה בא והולך בתקופות.
זה מאוד מפריע לי כמובן אסטית, למרות שזה לא כואב ואני לא מרגישה את זה.
רציתי לדעת אם תופעה זו מוכרת ומה זה באמת יכול להיות? חיפשתי באינטרנט ולא כ"כ מצאתי משהו על זה , חוץ מדלקת עפעפיים (ואני לא בטוחה שזה אכן זה).
במהלך השנים כשטיפלתי ברפואה אלטרנטיבית עלתה הסוגיה שאולי זה קשור לשינויים הורמונליים שקשורים גם לבלוטת התריס (לפני כמה שנים באמת הייתה לי דלקת בבלוטת התריס שעברה), מאחר וזה נראה שבעצם יש הצטברות של נוזלים שגורמת לנפיחות.
רציתי לדעת באמת אם התופעה מוכרת ואולי טעיתי בכיוון שחיפשתי וזה באמת בעיה שקשורה בעין עצמה ולא עקיפין כהקרנה של בעיה רפואית אחרת?
אני אוסיף גם שמגיל 16 יש לי משקפיים לראיה לרחוק וכיום אני הולכת לרוב עם עדשות מגע רכות שנתיות (לא בטוחה שיש קשר , אבל בכל זאת).
אודה מאוד לקבל תשובה בהקדם שתכוון אותי לכיוון הנכון אולי...
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן
ד``ר יורם שוחט27/04/2008קיימות סבות שונות לנפיחות חוזרת בעפעפיים. אצלך יתכן שמדובר בתופעה שנקראת בלפארו-כאלאזיס.
אנא פני לרופא עיניים שהתמחותו עפעפיים ופלסטיקה של עיניים (אוקולופלסטיקה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?