ראיית נקודות לבנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראיית נקודות לבנות
    הדסה
    05/01/2016

שלום רב, הנני בחורה בת 28 עם תת פעילות בלוטת התריס מטופלת. קוצר ראייה מס' -2.75 ו-3.5 עם צילינדר. בשנים האחרונות קרו לי מספר תופעות מוזרות לפני שנתיים לערך עמדתי במקום מלא אור עם קירות ומקרר לבן לפתע ראיתי מול העיניים כמו מסך של טלוויזיה ישנה עצמתי את העיניים פתחתי שוב וזה עבר לאחר שלוש שניות. לאחרונה כאשר אני מתקלחת (תאורה יחסית חזקה) קורה לי שאני רואה כמו זגוגיות בעיניים פתאום נקודות לבנות מרצדות וזה עובר אחרי שאני עוצמת את העיניים ומתמקדת בנקודה רחוקה-ייחסתי את המקרים לבעיות בתאורה. המקרה האחרון קרה לפני מס' ימים ישבתי מול המחשב בעבודה וכאשר קמתי לסגור את החלון וחזרתי למחשב לפתע ראיתי מלא נקודות לבנות קטנות בלי יכולות לראות ברור ממש השתלטו על כל טווח הראייה ובשתי העיניים בו זמנית. עצמתי את העיניים שפשפתי אותן מעט וזה עבר לאחר מס' שניות.
    האם התופעה מוכרת? מה עליי לעשות?.

יש לציין כי אני סובלת מרגישות מיוחדת לאור.. וכן הייתי אצל רופא עיניים בשנה האחרונה ולאחר חלק מהמקרים שלא מצא כלל בעיה.
    לתשובתם אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ראיית נקודות לבנות

הוספת תגובה

• למה דילגתם עליי? אודה לתשובתכם..

הדסה
    11/01/2016

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיית נקודות לבנות - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    13/01/2016

יתכן שמדובר בתופעה הנקראת entoptic phenomenon או blue field entoptic phenomenon. במצב זה אדם רואה את תאי הדם הזורמים בתוך כלי הדם של הרשתית כאשר מביטים על רקע בהיר.
    אפשרות נוספת היא שמדובר בתופעה הנקראת visual snow.

תוכלי למצוא פרטים בגוגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

הדסה
    13/01/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו