מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יובש בעינייםדני11/05/2008
בוקר טוב
אני סובל מיובש בעיניים
הרופאה אמרה לי שהיא גם איבחנה את זה על ידי "שצבעה" את העיניים שלי
מהי הבדיקה הזו שצובעים?
האם זה יכול לגרום לטשטוש כלשהו כי אחרי הבדיקה (אגב גם שמה טיפות הרדמה,לא עשיתי באותה בדיקה הרחבת אישונים ) חשתי איזה טשטוש קל כלשהו בעין אחת מסיבה לא ברורה, טשוש שהסתדר אחר כך תוך שעה שעתיים בערך.
אגב יש לי מספר גדול במשקפיים (6-7 בערך) כולל בעין אחת גם אסטיגמציה די גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד``ר יורם שוחט12/05/2008צביעת שכבת הדמעות שעל העין מאפשרת להעריך את משך הזמן שלוקח לקרנית להתייבש ונותנת מידע על צמיגות שכבת הדמעות ומצב פני שטח הקרנית. מכיוון ששכבת הדמעות שקופה אין אפשרות לבדוק מבלי לצבוע.
בדיקה זו אינה גורמת לטשטוש ראייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בבדיקה שגרתית במרפאת עיניים?
דני12/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני
ד``ר יורם שוחט12/05/2008שגרתית לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הטיפול ביובש בעיניים
דני14/05/2008הרופאה רשמה לי ויסקוטירס
אבל אני חושש לשים את זה כי קראתי שזה מכיל חומר משמר.
בנוסף רשמה לי הרופאה מין מטליות של ד"ר פישר לניקוי הריסים והעפעפיים עקב בעיה של דלקת כרונית בעפעפיים ובזה אני דווקא כן משתמש.
מה דעתך על שימוש בויסקוטירס 4 פעמים ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני
ד``ר יורם שוחט15/05/2008משהו בשאלה שלך מטריד אותי. אתה פונה לרופא, מקבל תרופה, וחושש ליטול אותה. האם זו הבעת אי אמון ברופא?
לגופו של עניין: רוב התרופות מכילות, בנוסף לחומר הפעיל, חומרים נוספים שנועדו לייצב את התרופה או להגביר את ספיגתה וכו'. אין כל חשש להשתמש בתרופה אלא אם לאדם רגיש ות יתר לאחד המרכיבים.
ויסקוטירס היא תכשיר מצוין לטפול ביובש. בד"כ נוטלים אותו לפני השינה כי עלול לטשטש מעט את הראייה לזמן קצר עקב היותו סמיך יחסית, אך אין מניעה לקחת גם במשך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבלמשהו מטריד אותי בתגובה שלך
דני18/05/2008בוקר טוב
זה לא הבעת אי אמון אבל מותר למטופל לשאול שאלות ולהעלות חששות.
מידי פעם אני נתקל ברופאים שמגלים "רגישות יתר" לאגו שלהם.
זה נורמלי לשאול ולחשוש . אני מטבעי בן אדם קצת "חששן"
אבקש מרופאים לא להיות עסוקים בצורה מוגזמת באגו שלהם ולהעמיד במקום הראשון את
בריאותו של המטופל וטובתו תוך כבוד הדדי..
מטופל הוא בן אדם עם יתרונות וחסרונות וגם לפעמים חששות.
לא פעם קורה שמישהו הולך לרופא מקבל טיפול המלצה או מרשם
ומתלבט לגביו.
בברכה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?