משקפיים לרחוק, קוצר ראייה שמתדרדר בגלל הלימודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקפיים לרחוק, קוצר ראייה שמתדרדר בגלל הלימודים
    רווית
    16/02/2016

שלום!

אני סטודנטית, והיום הייתי בבדיקת ראייה ועלה לי המספר ממינוס 1 למינוס 1.5.
    אמרה לי האופטומטריסטית שזה בגלל שאני הרבה מול המחשב והספרים, בכללי בגלל הלימודים.. ועם הזמן אמרה גם שהמספר שלי ימשיך לעלות בגלל זה.
    רציתי לשאול מה אפשר לעשות בשביל למנוע מהמספר לעלות? אולי תרגילי עיניים? או הרפייה?? אני מוכנה לעשות כל דבר..
    עוד משהו קטן.. אני לא מרכיבה את המשקפיים באופן קבוע ומרכיבה אותם רק כשאני באוניברסיטה בכיתה ולפעמים בלימודים. אם אני ארכיב אותם באופן קבוע המספר ייעצר? או שאין קשר? אני יודעת שכשהמשקפיים על האדם אז הוא מאמץ את העיניים, וחשוב לתת לעיניים מנוחה.
    אשמח לדעתך, תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משקפיים לרחוק, קוצר ראייה שמתדרדר בגלל הלימודים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    18/02/2016

בעבודה רצופה לקרוב (קריאה, מחשב) במשך שעות ללא הפסקה תתכן עלייה בקוצר ראיה אצל אנשים צעירים. התופעה מוכרת אצל תלמידים וסטודנטים, ולפעמים מודגשת בתקופת בחינות. הסיבה היא קושי בשחרור המיקוד לקרוב (אקומודציה).
    מומלץ להפסיק את העבודה מדי פעם, להרים את המבט ולהתמקד על עצם רחוק לזמן מסוים (למשל הפסקה כל חצי שעה ומיקוד למרחק למשך כחצי דקה)
    במספרים כמו שלך יש להמנע מהרכבת המשקפיים בקריאה/מחשב ולהרכיבם רק למרחק.

חפשי בגוגל
    20/20/20 rule

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו