בצקת בפיטמה הימנית?? האם מסוכן??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בצקת בפיטמה הימנית?? האם מסוכן??
    הדר
    08/03/2016

שלום,
    אני בת 33, בשבועיים האחרונים התחלתי להרגיש בעין הימנית כמו סוג של הפרעה בעין..קצת קשה להסביר אבל ההרגשה הייתה כמו של אחרי שמשפשפים חזק את העין או שהעין נחשפת לאור חזק כמו "עיגולים " כאלה ...לא ממש מצליחה להסביר..רק שזה הלחיץ אותי.. (דרך אגב אני מרכיבה משקפיים וגם משתמשת בעדשות מגע)
    הייתי אצל רופא עיניים ששם לי טיפות להרחבת האישונים ועשה בדיקה לשתי העיניים.
    הוא שאל אותי אם אני סובלת מכאבי ראש (אני לא..) ושהוא רואה כמו סוג של לחץ על העין...הוא שלח אותי למבחן שדה ראיה ממוחשב ול U.S לעיניים.
    בהפנייה הוא רשם : בצקת בפיטמה הימנית ???
    תוכל בבקשה להסביר לי על מה מדובר??
    מיותר לציין שאני ממש ממש נלחצתי... :( למרות ששאלתי את הרופא מה זה יכול להיות..הוא אמר שיכול להיות הצטברות של נוזלים...אולי לחץ ממקור אחר..אני לא יודעת ..שאלתי אותו אם זה משהו מסוכן...הוא לא ממש נתן לי תשובה חד משמעית אל רק שקודם נבדוק ואז נראה...)
    התורים שקבעתי לבדיקות יהיו רק בסוף החודש ואני ממש ממש לחוצה..זה מפחיד אותי עצם זה שהרופא אמר שהוא רואה סוג של לחץ כל שהוא ..ישר עולות לי לראש מחשבות מאוד לא נעימות שהמקור של הלחץ הוא ממשהו הרבה יותר גרוע...
    אני אשמח אם תוכל קצת להרגיע אותי...
    תודה מראש!
    הדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בצקת בפיטמה הימנית?? האם מסוכן?? - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    11/03/2016

ה"פטמה" בעין היא תאור של ראש עצב הראיה כפי שהוא נראה בבדיקת קרקעית העיניים.
    בצקת (נפיחות) של עצב הראיה יכולה לנבוע מלחץ על העצב. לכן הופנית לבדיקות. יש לציין שיש מצבים שבהם הפטמה נראית בצקתית אך בפועל אין בצקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בבקשה

הדר
    13/03/2016

תודה רבה על התשובה אבל רציתי לדעת האם עצם זה שהרופא מציין שקיים לחץ על העין האם זה כשלעצמו מסוכן?? האם בכל מקרה כשקיים לחץ הממצאים מסוכנים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בבקשה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    14/03/2016

לחץ על עצב הראיה עלול לפגוע בראיה. בצקת בעצב הראיה עלולה גם להיות ביטוי של בעיה אחרת. לכן חשוב לברר מה הסיבה לבצקת הפטמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו