בעיה של FLOATER ובדיקות נלוות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה של FLOATER ובדיקות נלוות
    רונה
    05/09/2016

שלום,
    לפני כחודשיים התגלתה אצלי בעיה של כתם צף בעין שמאל (FLOATER).
    אני בת 39 ויש לי משקפיים מגיל 17 בגלל קושי לראות מרחוק.
    נשלחתי לבדיקת OCT מקולרי ולבדיקת שדה ראייה 24-2
    ראשית אני רוצה לשאול האם בדיקת OCT מקולרי מסוכנת בהריון? האם יש בה קרינה מסוכנת לעובר? אני בחודש חמישי להריון.
    שנית האם יש חשש שלא אוכל ללדת בלידה רגילה בגלל המאמץ הנדרש בלידה, שהבנתי שיכול לגרום לקרע ברשתית, ואצטרך לאור זאת ניתוח קיסרי?
    ממה שהרופא ראה כרגע הוא כתב כך:
    "סמוך לפובאה שמאל שינוי PRE ללא הרמה או דימום או חשד ל-CNV"
    ובאופן כללי האם מותר להיות בפעילות ספורטיבית במצב זה?
    האם הכתם הצף הזה יכול להירפא או שזו "מתנה" לכל החיים?
    תודה רבה,
    רונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיה של FLOATER ובדיקות נלוות - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    07/09/2016

ב OCT אין קרינה ואין סכנה להריון.
    אין קשר בין FLOATER למאמץ בלידה. כיום מאפשרים לידה רגילה גם במקרים של קוצר ראיה גבוה.
    רוב הרופאים לא מגבילים בפעילות גופנית עקב הופעת FLOATER למעט בתקופה הראשונה.
    FLOATER הוא עכירות בזגוגית (הג'ל שבתוך גלגל העין). במקרים רבים העכירות משנה מיקום עם הזמן ואז ההפרעה הסובייקטיבית חולפת. יחד עם זאת העכירות נשארת בתוך העין ויכולה להראות מדי פעם. כל הופעה של עכירויות חדשות, הבזקי אור, שינוי בראיה, הופעת צל בשדה הראיה או כל תופעה אחרת מחייבת פנייה לבדיקה בדחיפות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המידע. זה בהחלט מרגיע!

רונה
    08/09/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו