מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה של FLOATER ובדיקות נלוותרונה05/09/2016
שלום,
לפני כחודשיים התגלתה אצלי בעיה של כתם צף בעין שמאל (FLOATER).
אני בת 39 ויש לי משקפיים מגיל 17 בגלל קושי לראות מרחוק.
נשלחתי לבדיקת OCT מקולרי ולבדיקת שדה ראייה 24-2
ראשית אני רוצה לשאול האם בדיקת OCT מקולרי מסוכנת בהריון? האם יש בה קרינה מסוכנת לעובר? אני בחודש חמישי להריון.
שנית האם יש חשש שלא אוכל ללדת בלידה רגילה בגלל המאמץ הנדרש בלידה, שהבנתי שיכול לגרום לקרע ברשתית, ואצטרך לאור זאת ניתוח קיסרי?
ממה שהרופא ראה כרגע הוא כתב כך:
"סמוך לפובאה שמאל שינוי PRE ללא הרמה או דימום או חשד ל-CNV"
ובאופן כללי האם מותר להיות בפעילות ספורטיבית במצב זה?
האם הכתם הצף הזה יכול להירפא או שזו "מתנה" לכל החיים?
תודה רבה,
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה של FLOATER ובדיקות נלוות - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/09/2016ב OCT אין קרינה ואין סכנה להריון.
אין קשר בין FLOATER למאמץ בלידה. כיום מאפשרים לידה רגילה גם במקרים של קוצר ראיה גבוה.
רוב הרופאים לא מגבילים בפעילות גופנית עקב הופעת FLOATER למעט בתקופה הראשונה.
FLOATER הוא עכירות בזגוגית (הג'ל שבתוך גלגל העין). במקרים רבים העכירות משנה מיקום עם הזמן ואז ההפרעה הסובייקטיבית חולפת. יחד עם זאת העכירות נשארת בתוך העין ויכולה להראות מדי פעם. כל הופעה של עכירויות חדשות, הבזקי אור, שינוי בראיה, הופעת צל בשדה הראיה או כל תופעה אחרת מחייבת פנייה לבדיקה בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המידע. זה בהחלט מרגיע!
רונה08/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?