טשטוש וירידה בראייה בעקבות שימוש בטיפות מקסיטרול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טשטוש וירידה בראייה בעקבות שימוש בטיפות מקסיטרול?
    אלון
    11/09/2016

שלום, לפני כחודש קבלתי טיפול בטיפות הנ"ל ע"י רופא עיניים, עקב דלקת בעין (דלקת שהחלה לפני כשנה ומתבטאת בעיקר בנפיחות ואודם. הדבר קרה כ-4-5 פעמים בשנה החולפת). עד כה לא קבלתי תשובה אחידה או טיפול שגרתי בכל אחד מביקורי הרופאים (טיפות, כדורים, קומפרסים...).
    בטיפול הלפני האחרון רשם לי הרופא טיפות עיניים מקסיטרול לשבוע. הטיפול לא הועיל מידי, אבל מה שהוא גרם ככל הנראה זה לטשטוש הראיה שלי בעין המטופלת. אני בעל משקפיים, ורואה מצויין בעין השנייה. בעין החולה לא חזרה הראיה כפי שהיתה (מצויינת עם המשקפיים לפני הטיפות).
    בעלון המידע של הטיפות צוין כי תופעת לוואי היא טשטוש הראיה. אבל לא צוין כי זה גם לאחר סיום הטיפול או כי הטשטוש יורע עם הימים. הרופא האחרון מלפני כמה ימים, אמר לאחר בדיקה כי העין נראית לו תקינה מלבד הופעת הטשטוש שאין לו כרגע פתרון לזה. הדבר כמובן לא עודד אותי ואני לא יודע מה לעשות כבר. הדבר כמובן משפיע על הראייה הכללית שלי. האם רופא פרטי יועיל באבחנתו? האם יש פתרון לעניין? לא הגיוני שאני "מאבד" את הראיה שלי במהירות כזו, ולמה בכלל זה אמור לקרות ככה אחרי סיום הטיפול? האם זה באמת בעקבות הטיפות הללו? איך זה הגיוני שזה קרה דווקא עכשיו? יש לציין כי הדלקת כבר בשלבי ריפוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טשטוש וירידה בראייה בעקבות שימוש בטיפות מקסיטרול? - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    13/09/2016

לא סביר שהמקסיטרול גרם לירידה בראייה. עקב הירידה בראייה, ומכיוון שהרופא המטפל לא נתן לך מענה מספק, מומלץ לפנות לדעה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו