בעיית ראייה אחרי ניתוח לייזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית ראייה אחרי ניתוח לייזר
    חן
    17/04/2017

שלום דוקטור,
    אני סטודנטית בת 23, ולפני שנה (יולי 16) עברתי ניתוח לייזר (LASEK) בעין ימין בלבד.

הסיבה לניתוח היה הבדל משמעותי בין העיניים (-4 ו 0 ) שגרר כאבי ראש חזקים ושימוש תכוף בכדורים. הגדילה במספר החלה בשנה שהתחלתי את הלימודים (המספר היה -3 תחילה) וגדל תוך שנה ל-4.

עברתי סקירת קרקעית העין ונמצאה שאין בעיה, ובסקירה לקראת הניתוח נמצאתי מתאימה לכל סוג ניתוח.

הניתוח עבר בהתחלה ללא סיבוכים, אך לצערי כעת אני מרגישה שאני רואה "פחות טוב" משראיתי עם קודם. לפני הניתוח הייתי מסוגלת לראות בצורה תקינה גם ללא משקפיים, רק שהדבר גרם בד"כ לכאבי ראש, אולם אחרי הניתוח שמתי לב שהכל מטושטש בראייה דו עינית, ובשימוש בראייה חד עינית, עין שמאל (התקינה) מטושטשת מאוד.

חיכיתי חצי שנה כפי שנאמר לי לאחר הניתוח, וכאשר הגעתי לביקורת, נאמר לי שהמספר בעין שמאל שלי (הבריאה) הוא -1 ובעין ימין +2.5 , אך כדי לפתור את הבעיה ניתנו לי משקפיים עם +2.5 (לימין) ו0 (שמאל).

אני משתמשת משקפיים האלו כמעט 3 חודשים, בשימוש איתם אני רואה בסדר, אבל עדיין מרגישה "מוזר", ללא השימוש בהם אני רואה מאוד לא טוב.

הייתי רוצה לדעת מה הסיבה לכך, והאם אוכל בכלל להיפטר מהמשקפיים האלו?.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    19/04/2017

את סובלת מ"תיקון יתר" בעין ימין, אשר גרם לעין להפוך מקיצרת ראייה לרחוקת ראייה. כדי לנסות לגלות את הסיבה יש לראות את כל הנתונים, כולל הממצאים לפני הניתוח, נתוני הלייזר, מהלך ההחלמה, השתנות המספרים במהלך ההחלמה, מיפוי קרנית מעודכן ועוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

לם
    19/04/2017

על תיקון היתר הוסבר לי גם בתור סיכון של הניתוח, והוסבר לי כי המצב יתייצב עם הזמן. אולם הייתי רוצה לדעת מדוע לפתע העין התקינה שלי (עין שמאל) לפתע פיתחה מיופיה כשלפני כן הייתה תקינה לגמרי ועם מספר יציב מעל ל5 שנים.

הוסבר לי שהמספר הזה הוא "מזוייף", משום שהוא אינו כתוצאה מבעיה ממשית בעין שגורמת למיופיה.

האם ישנו הסבר למצב? האם הוא אכן פתיר?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חן
    19/04/2017

למעשה לא הוסבר לי מדוע התפתח המצב שהגעתי אליו.
    היה נראה שהרופא והאופטומטריסטית היו מאוד מודאגים ומבולבלים בעצמם מהמצב, וכשביקשתי הסבר הם לא ידעו לענות לי ונתנו לי מרשם למשקפיים בהבטחה שבשימוש איתם אני אוכל לחזור לראות "רגיל".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    19/04/2017

בקשי בדיקה הנקראת "ציקלופלגיה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו