פגיעה בקרנית לאחר דלקת ויראלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בקרנית לאחר דלקת ויראלית
    הילה
    27/01/2018

שלום רב.

לפני כחמישה חודשים הייתה לי דלקת עיניים ויראלית.
    מאז סובלת מרגישות לאור וטשטוש ראייה.
    מה שמפריע לחיי היום יום ובעיקר לעבודה (מול מחשב) ונהיגה.
    מטופלת בטיפות שונות (לדעתי סטרואידים ובהתחלה גם שילוב של אנטיביוטיקה, לא יודעת להגיד במדויק) וגם בדמעות מלאכותיות. היום שמה לוטימקס.
    כמובן שיש שיפור לעומת מה שהיה בהתחלה, אבל עדיין אין חדות בראיה, ובזמן האחרון יש תחושה שמשהו מציק לי בעין שמאל (בעין הזאת הטשטוש/ערפל חזק יותר. מול מחשב הרבה פעמים עוצמת אותה על מנת למקד את הראייה)

לפני כחודש וחצי יצאתי מוקדם בבוקר לעבודה (נהיגה ארוכה בחושך-זריחה) והייתה שוב ירידה חדה בראיה, עיניים אדומות, שורפות ודומעות. לא יכולתי להמשיך בנהיגה ולעבוד, ונאלצתי להיות שבוע וחצי במחלה.

נאמר לי שהתהליך ההחלמה יכול להיות ארוך, אך זה מאוד מגביל ומיגע (יכולה להתעורר בבוקר ולא להצליח לנהוג ו/או לעבוד).

אני בת 33, הרכבתי משקפיים עם מספר קטן בסביבות גיל 12-13 (לעין ימין בלבד, בשמאלית הייתה עדשה ללא מספר)

כמה זמן יכול להמשך תהליך ההחלמה לאחר פגיעה בקרנית עקב אדנו וירוס?
    האם הראייה תחזור לעצמה?
    האם יש סיכויי שגם לאחר ההחלמה יכול לחזור הטשטוש בראייה והרגישות לאור?
    והאם יש טיפול מומלץ שיכול לסייע בזירוז תהליך ההחלמה?
    האם יש סוג עדשה (אפילו ללא מספר-מקפיים) שכדאי לרכוש על מנת להגן על העיניים בזמן עבודה מול מחשב או להרכיב בזמן נהיגה עם סיכוי גבוה להיסתנור (לילה, זריחה/שקיעה)?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    29/01/2018

תופעות אחרי דלקת ויראלית עלולות להמשך חודשים ואפילו שנים, אם כי במקרים רבים זה נמשך פחות. ברוב המקרים יש תגובה טובה לטיפול בסטרואידים ׁ(בטיפות), והסימפטומים נעלמים, אך הם עלולים לחזור אחרי הפסקת הטיפול, ואז יש צורך לחדש את הטיפול. לטיפול ממושך בסטרואידים עלולות להיות תופעות לוואי, וההחלטה על משך הטיפול, המינון וסוג הסטרואידים צריכה להעשות ע"י רופא העיניים.
    טיפות ליובש עשויות להקל על הסימפטומים, אך לא במקום הסטרואידים, אלא בנוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו