מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת עינייםליאת23/05/2008
שלום רב, שמי ליאת ואני כותבת לגבי אמא שלי, היא צריכה לעשות משקפיים חדשות כי שלה כבר לא טובות, הבעייה היא שכבר היא הלכה לכל הרשתות של חנויות המשקפיים וכל חנות ממליצה לה לעשות מספר אחר של העדשה, יש לה מספר מאד גבוה, חלק ממליצים לה לעשות עדשה מינוס12 וחלק אומרים שרצוי מידה וחצי פחות ממה שהיא צריכה כדי שתוכל גם לקרוא איתם, היא הלכה לרופא עיניים והוא בכלל אמר להמתין כי היא בת 46 ויתכן כי עוד מעט תצטרך מולטי פוקל, הבעייה שהיא חייבת משקפיים חדשות דחוף, הבנתי שהרופא לא בודק מספרים, מה אפשר לעשות? האם יש רופא מומחה שיכול לעזור לה להבין איזה סוג ומספר הכי טוב בשבילה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד``ר יורם שוחט23/05/2008במספרים הגבוהים יש חשיבות למרחק מסגרת המשקפיים מהעין, ואם בבדיקות השונות המרחק בין העדשות במכשיר הבדיקה לעיניים היה שונה, התקבלה גם תוצאה שונה מבחינת המספר.
אין הגיון לתת מספר חלש יותר מהנדרש כי אז אמך לא תוכל להנות מהראייה המקסימלית למרחק, שחשובה בנהיגה, טלביזיה, סרטים, הרצאות וכו'. מכיוון שאימך זקוקה למשקפיים בדחיפות אין כל הגיון בהמתנה.
אם אימך אינה זקוקה לחדות ראייה מקסימלית לרחוק, אפשר לתת מספר מעט יותר נמוך (בין 0.75 ל-1.00 בגיל שלה) ואז תוכל לקרוא יותר בקלות. אם מתקינים את המספר המלא אפשר להתקין גם משקפיים נפרדים לקריאה אם יש בכך צורך, ולא חייבים מולטיפוקל. אפשר גם לתת בעין אחת את המספר המלא ובשניה מספר נמוך יותר, מה שנקרא "מונו-ויז'ן", דהיינו בעין אחת תראה טוב לרחוק ובשניה תוכל לקרוא.
גשו לאופטומטריסט שיצר אצלכן את הרושם המקצועי הטוב ביותר ובקשו ממנו להדגים לאימך את האפשרויות שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת עיינים
ליאת29/05/2008תודה רבה רבה על התגובה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)






