מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דרכי טיפול בהיפרדות הרשתיתדוד22/03/2018
שלום, אני בן 64 (ברקע יש לי קוצר ראייה עוד מהילדות, כיום עם מספרים של -5 בערך בשתי העיניים)
בחודשיים האחרונים אני רואה כמו זבוב שמציק לי בלי הפסקה בעין אחת (לא בשתיהן).
ביקרתי אצל רופא עיניים שבדק אותי ואמר לי שיש לי היפרדות של הרשתית.
שאלותיי:
1. ניתן לטפל בזה?
2. נאמר לי על ידי הרופא כי אני נמצא בקבוצת סיכון לקרע ברשתית ומדובר במצב חירום שדורש ניתוח דחוף, יש דרך למנוע את הקרע ברשתית?
3. בהנחה ומה שיש לי כרגע זה "היפרדות רשתית" האם מדובר במחלה פרוגרסיבית שתוביל בסופו של דבר לעיוורון? או שיש דרך לעצור את ההידרדרות?
אודה על כל מידע בנושא. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם שוחט22/03/2018הפרדות רשתית היא מצב שבו נדרש ניתוח דחוף. מכיוון שלא הופנית לניתוח, נראה שמדובר בהפרדות זגוגית, שהיא מצב שונה לחלוטין וללא צורך בניתוח.
הפרדות זגוגית היא מצב שכיח, שבו הג'ל שבגלגל העין מתנתק מהדופן האחורי של גלגל העין. השכיחות עולה עם הגיל, ובגיל מסוים זה קיים אצל כולם. רוב האנשים לא חשים בכך כי מדובר בתהליך הדרגתי. אצל חלק מהאנשים זה קורה באופן פתאומי. במקרה כזה יש לבדוק אם יש קרע ברשתית. אם אין קרע, הפרדות הזגוגית כשלעצמה אינה מסוכנת ולא גורמת עוורון.
מומלץ מעקב רופא עיניים. כל שינוי כגון הופעת נקודות נוספות, ראיית הבזקי אור או ירידה בראייה מחייב בדיקה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?