הרכבת משקפיים בגיל 24

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרכבת משקפיים בגיל 24
    אוראל
    25/03/2018

הי , אני בת 24 ללא משקפיים מזה 4 שנים עובדת מול מחשב. לפני שנה בערך התחלתי להרגיש שאני לא רואה טוב כמו תמיד הלכתי לבדיקת ראיה אצל מומח שהרופא עיניים הפנה אותי אליו לדבריו עין ימין 0.75 ועין שמאל 0.5 לפי הנחייתו לשים את המשקפיים רק לרחוק כמו צפיה בטלויזיה וכו.
    בחןדשים האחרונים הרגשתי שאני עוד יותר רוא לא טוב חזרתי אל המומחה לבדיקה נוספת בכל עין המס' גדל ברבע ימין ל1 ושמאל ל0.75 לדבריו עדין לא לשים את המשקפיים תמיד.
    האם להקשיב לו? אני מפחדת שהמס' יגדל עוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרכבת משקפיים בגיל 24

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    25/03/2018

ייתכן מאד שמדובר בתופעה הנקראת ספאזם אקומודטיבי. אנשים צעירים העובדים שעות רבות ברציפות ללא הפסקה במחשב/קריאה יכולים לפתח קוצר ראיה. התופעה מוכרת למשל בתקופה לפני בחינות. אפשר לבדוק את זה בבדיקה הנקראת ציקלופלגיה, שבה בודקים את המספר עם אישונים מורחבים.
    אם זו אכן הבעיה, ניתן לעצור את התקדמות המספרים ואפילו להוריד אותם באמצעות פעולות להרפיית המיקוד דהיינו הפסקות קצובות במחשב/קריאה והתמקדות על עצם מרוחק למשך כחצי דקה. פני לרופא/ אופטומטריסט לבדיקה ולהדרכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו