נקודה שחורה צפה בהסטת המבט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודה שחורה צפה בהסטת המבט
    שני
    22/04/2018

שלום ד"ר.
    כבר 5 ימים סובלת מנקודה שחורה בעין ימין שצפה בשדה הראיה בהסטת המבט שמאלה ימינה מול השמש.
    הייתי בבדיקה אצל רופא עינים שקבע שהעיניים בריאות ותקינות לגמרי ושלל כל קשר לעיניים.הדוקטור שלח אותי לרופא משפחה על מנת שיפנה אותי לנוירולוג. רופא המשפחה קבע כי עלי להיות סבלנית ושהתופעה תחלוף מאליה וכרגע לא נתן לי את ההפניה להמשך בירור בטענה כי התופעה מטרידה אך בדרך כלל חולפת לבד. התופעה נורא מטרידה אותי. איך ממשיכים מכאן?

אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    22/04/2018

קרוב לוודאי מדובר במצב שנקרא "הפרדות פני הזגוגית". מדובר בתופעה נפוצה. בבדיקת העיניים עם הרחבת אישונים אמור הרופא לראות נקודה או נקודות צפות בג'ל שבעין (floaters). אם את רואה הבזקים בחושך עם תנועת העיניים זה תומך באבחנה. לפעמים עלול להיות קשר לקרע ברשתית.
    כשמופיע "פלוטר" יש להבדק בדחיפות ע"י רופא עיניים. אם לא נמצא קרע ברשתית יש לחזור על הבדיקה אחרי כשבוע. כל החמרה כגון הופעת נקודות או כתמים נוספים, הבזקי אור או ירידה בראייה מחייבים פנייה דחופה לרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודה שחורה שצפה בעין בשמש

שני
    23/04/2018

תודה על תשובתך ד"ר. הרופא שלל כל קשר לעין.הוא קבע בנחרצות שזה יכול להיות ממקור אחר.בבדיקה עין נמצאה תקינה ובריאה.
    אני לא רואה הבהובים או הבזקים.
    רק נקודה צפה אחת בשמש בצבע שחור.
    קראתי הרבה על התופעה שאתה מתאר וזה בהחלט נשמע לי מתאים. מוזר שהרופא לא מצא זאת בבדיקה.
    בכל אופן זה ממש מטריד.
    אתה מציע לחכות עוד שבוע ולחזור לרופא?
    ומה לגבי עבודה מול מחשב?

תודה רבה על עזרתך מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    23/04/2018

כמובן שאי אפשר לקבוע בוודאות ללא בדיקה, אך התלונה רומזת חזק על כך שהמקור הוא בעין. בכל מקרה, כמקובל בהופעת "פלוטר", יש להבדק שוב אחרי כשבוע. תחליטי אם את רוצה לשוב לאותו רופא או לפנות לרופא אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו