מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות חשובות ביותר בבקשה עזרה בדחיפותדנה05/11/2018
1) האם בניתוח לייזר בשיטת האינטרלאסיק יכול המתלה הקרנית להיתלש ממיקומו ולצאת מהעין בשלמותו?
אם המתלה קרנית יוצאת מהעין בחיתוך של הלייזר אז מאבדים את הראייה?
2) כתוב שהניתוח גורם לזיהום ודלקות שונות: לאחר הניתוח, העין חשופה לזיהומים רבים, והמטופל ממשיך טיפול אנטיביוטי או בסטרואידים.
וכתוב שלעיתים הטיפול האנטיביוטי מתגלה כלא יעיל ומתפתח זיהום שעלול להוביל לאבדן ראייה. אחד הסוגים של דלקת נפוצה הנגרמת מזיהום מכונה “חולות סהרה” והיא עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לרקמות העין.
האם זיהום בעיניים לאחר ניתוח לייזר יכול לגרום לאובדן הראייה?
3) האם אסור לצאת בחוץ לאחר ניתוח לייזר?
4) האם לפני הניתוח צריך להשים טיפות אנטיביוטיות?
5) הבעיה העיקרית היא שאני לא רואה ברור כל כך במשקפיים.
כשאני רואה בלילה שלטים וכתוביות של טלוויזיה בחושך אני רואה את המסך מטושטש עם המשקפיים.
ובבדיקת ההתאמה האופטימטריסטית אמרה שהמספר של המשקפיים הוא המספר שלי ושלפיו יתבצע הניתוח. אז זאת בעיה! מה אחרי הניתוח אני אראה בחושך מטושטש ולא ברור?
6) האם לא תהיה לי ראיית 6\6 לאחר הניתוח?
7) אם גודל המספר לאחר הניתוח לייזר אז אפשר להרכיב בעיניים עדשות מגע עם מספר?
8) האם אפשר לאחר הניתוח להרכיב עדשות מגע צבעוניות ללא מספר?
9) אם יוצאים מהבית לאחר ניתוח לייזר וחודר חיידק לעין אז יכול להיות זיהום חמור שמוביל לפגיעה קשה בראייה ולעיוורון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות ביותר בבקשה עזרה בדחיפות
ד``ר אורי מלר06/11/2018אני מעריך את פירוט השאלות הרב אבל אוסף שאלות כה רב טוב שידויין בשיחה פנים מול פנים עם המנתח.
בכל זאת אשתדל להשיב בקצרה לפי סדר השאלות:
1. נדיר מאוד
2. לא סביר. זיהום עלול לפגוע בראיה אך לא סביר שיגרם אובדן ראיה
3. מותר
4. לא
5. לא ניתן להשיב. ניתן להתייחס רק לנתוני הבדיקה ולא ניתן לנחש מה יהיה לאחר הניתוח ללא נתוני הבדיקה
6. לא ניתן להשיב. הכל תלוי בחדות הראיה המיטבית לפני הניתוח.
7. כן
8. כן אך לא רצוי
9. לא סביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה שענית לי על שאלותיי אך יש לי שאלה חשובה נוספת בבקשה
דנה06/11/2018אם עובי הקרנית 500 מיקרון ויש מינוס 5 בשתי העיניים - אז בשיטת האינטרלאסיק נחתך מעל 100 מיקרון בקרנית? איך אפשר לדעת כמה מיקרון נחתך מהקרנית באינטרלאסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,
ד``ר אורי מלר08/11/2018בקרניות של 500 אני אישית לא מבצע אינטראלסיק.
בברכה, ד"ר אורי מלר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע בקרנית של 500 אתה לא מבצע אינטראלאסיק?
דנה09/11/20181) המספר של המשקפיים מינוס 5
מה זה אומר? כמה קרנית ייחתך בעובי 500?
2) לגבי המספר של המשקפיים בעין אחת מינוס 5 ובעין שנייה מינוס 4 וחצי. איך הניתוח מתבצע עם המספרים האלה? איך יודעים המכשיר הלייזר את המספר המדוייק שמביא לראיית 6.6?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע בקרנית של 500 אתה לא מבצע אינטראלאסיק?
ד``ר אורי מלר11/11/2018אין מה להתמקח בעניין העובי. מקובל בארץ ובעולם לא לחתוך קרניות בעלות עובי של 500 ומטה ולא משנה מה המספר.
לגבי חדות הראיה – הלייזר לא מביא לחדות ראיה של 6/6 או חדות ראיה אחרת. הלייזר יודע לתקן מספר בלבד. במידה ובעין קיים פוטנציאל ראיה של 6/6, ישנו סיכוני גבוה להגיע לפוטנציאל ראיה כזה. אם פוטנציאל הראיה אינו 6/6 – לא תתקבל ראיה כזאת – לא עם משקפים, לא עם עדשות וגם לא עם לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי ארבע שאלות חשובות לגבי חדות הראייה שלא הבנתי
דנה11/11/2018
שאלה ראשונה היא - לגבי חדות הראיה – הלייזר לא מביא לחדות ראיה של 6/6 או חדות ראיה אחרת. הלייזר יודע לתקן מספר בלבד.
מה זאת אומרת "הלייזר יודע לתקן מספר בלבד"? איך אפשר לדעת את ה"מספר" המדוייק שלי? האם לפי מספר המשקפיים? האם לפי בדיקת האופטימטריסט? האם לפי הצילומים בעיניים? איך הלייזר יודע לתקן מספר אם אין מספר מדוייק?
כל בדיקה מראה מספר אחר
1. בדיקת המשקפיים - במשקפיים יש מספר אחר
2. בדיקת אופטימטריסט - בבדיקת האופטימטריסט יצא לי מספר שונה מהמשקפיים
3. הצילומים בעיניים - שיצאו מספרים אחרים לגמרי
אז לפי מה הלייזר מתקן מספר? איך אפשר לדעת את המספר המדוייק שהלייזר יכול לתקן לראייה טובה?
ושאלה שנייה- היא לגבי פוטנציאל ראיה של 6/6 - איך אפשר לדעת אם יש אצלי פוטנציאל ראיה של 6/6?
שאלה שלישית - האם לאחר ניתוח אם לא רואים 6.6 אז אפשר להרכיב עדשות מגע? אפילו שהקרנית נחתכת בניתוח?
ושאלה רביעית - אם רואים במשקפיים 6.6 אז גם בניתוח לייזר אפשר לראות 6.6 כמו במשקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי ארבע שאלות חשובות לגבי חדות הראייה שלא הבנתי
ד``ר אורי מלר12/11/2018שלום רב,
אני מעריך את ההתעניינות הרבה ואת מספר השרלות הרב אך המידע שאתה מבקש חורג ממסגרת של מענה לתשובות בפורום רפואי ומתאים יותר ליעוץ בו ניתן לדון בכל האספקטים.
אנא קבל זאת בהבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?