קטארקט- מה זה וממה זה נובע?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קטארקט- מה זה וממה זה נובע?
    נעמי
    02/06/2008

בבדיקת עיניים היום התקבלו התוצאות-רפרקציה- ימין-13mm-hg שמאל- 12mm-hg
    ממצאי בדיקה- עיננים שקטות, קרנית זכה. לשכה עו"צ. עדשה- ירוד התחלתי בעיקר קורטיקלי ומשמאל.
    קרקעיות- דסקה תקינה מקולה שמורה. כלי דם בגדר הנורמה.
    השאלה מה בעצם יש לי? ממה זה נובע? ומה עושים? במה זה יכול להפריע לי?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לנעמי

ד``ר יורם שוחט
    03/06/2008

קטרקט (ירוד בעברית) פרושו עכירות בעדשה הטעית של העין, שנמצאת בתוך העין. לפי תאורך מדובר אצלך בירוד התחלתי, כלומר עכירות קלה. אם העכירות תגבר או תתקדם למרכז האישון ישפיע הדבר על הראייה. בד"כ הסיבה היא גיל, אם כי אין זה נדיר למצוא ירוד כבר בסביבות גיל 50. אין משהו שאפשר לעשות כדי לבלום את התקדמות הירוד. את צריכה להיות במעקב רופא עיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נעמי
    04/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לחזור לעבודה לאחר ניתוח ירוד.

עובד יצור .
    04/06/2008

שתי שאלות לפורום המכובד.תוך כמה זמן אחרי ניתוח קטרקט ניתן לגשת לאופטומטריסט כדי להתאים עדשה לעין שעברה ניתוח.שאלתי השניה היא כמה זמן דרוש להחלמה מלאה וחזרה לעבודה סדירה.רציתי לציין כי אני עובד במקצוע שבו אני חשוף לאבק גרפית לאבקות אפוקסיות וכן למסיר שומנים בשם מטיל אטיל קטון .אודה לכם מאוד אם תענו לי בהקדם האפשרי.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה

עובד יצור
    05/06/2008

אני עדיין ממתין לתשובה מהפורום הרפואי.תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעובד

ד``ר יורם שוחט
    05/06/2008

1. משקפיים זמניים אחרי שבוע, קבועים אחרי 2-3 חודשים.

2. למעשה אין מניעה לחזור לעבודה אחרי הניתוח, אך מכיוון שאתה חשוף לאבק וכו' יהיה הגיוני להמתין שבוע או שבועיים עד לחזרה לעבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו