ירידה בראיה למרחק בעיקר בשעות חשיכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בראיה למרחק בעיקר בשעות חשיכה
    מיכל
    22/01/2019

שלום רב. אני בת 49. מזה כמה שנים עם משקפי קריאה (מס. 1.50)עד היום לא נזקקתי למשקפי ראיה מרחוק. בשנתיים האחרונות יש לי ירידה בראיית לילה, כלומר בחשיכה, אני מזהה אנשים רק כאשר הם ממש קרובים אלי, ובחצי שנה אחרונה יש ירידה גם בראייה לאור יום, בעיקר בזיהוי נכון של אנשים שמתקרבים מרחוק (מרחק כמה מטרים). עדיין מזהה למשל מספרי אוטובוס שמתקרבים מרחוק... אבל שלטים ברחוב - צריכה להתקרב... האם זה הגיוני לגילי ומה המשמעות של ירידה בראיית חושך. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ירידה בראייה למרחק בעיקר בשעות החשיכה-

ד``ר אורי מלר
    23/01/2019

שלום רב,
    כשיש שינוי בראיה, יכולות להיות מספר אפשרויות ולכל אפשרות צורת התייחסות שונה.
    אם יש למשל מספר פלוס, עולה צורך להרכיב משקפיים גם למרחק. אפשר גם לשקול ניתוח לתיקון רוחק הראיה בלייזר, כמובן תלוי במצב.
    יש גם אפשרות אחרת כמו למשל התפתחות קטרקט ואז ההתייחסות שונה.
    יש גם אפשרות לבעיה אחרת בעין כמו לחץ תוך עיני, בעיה ברשתית.
    ללא בדיקה, לא ניתן לדעת מה הבעיה ולכן בשלב ראשון אני ממליץ לפנות לבדיקה אצל רופא עהעיניים בקופ"ח ואז להתקדם לפי הצורך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו