מצב בו עין אחת פתוחה מהשנייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב בו עין אחת פתוחה מהשנייה
    הוכדורף
    31/01/2019

מישהי שאלה אותי אם אני פוזל. מכיוון שראיתי בתמונות שלי שמשהו אולי לא בסדר, ניגשתי לרופא. שמתי לב שיש רווח בין השחור של עין שמאל לריס עליון, רווח שלא קיים בעין ימין כאשר אני מביט ישר. ההוא שלל פזילה, אבל אמר שיש לי בעיה שהוא כינה staire ,מצב שבו עין אחת פתוחה מהשנייה, והצדיק זאת בכך שאני קצר רואי.

הוא שלח אותי לבדיקות דם של בלוטת התריס. אני לא מצליח למצוא שום מידע על בעיה רפואית זו בגוגל. האם תוכלו בבקשה לשים כאן קישורים לקריאה נוספת במידה והבנתם במה מדובר?
    אני רוצה לעזוב לקנדה ממש בקרוב ואני רגעים לפני קניית כרטיס אבל מחכה בגלל זה, האם זו בעיה שדורשת טיפול דחוף או שניתן יהיה גם לטפל בכך בעתיד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה: מצב בו עין אחת פתוחה מהשנייה

ד``ר אורי מלר
    03/02/2019

שלום רב,
    אין לי מושג מהתיאור שלך במה מדובר. אני מציע לגשת לרופא שבדק ולקבל הסבר מסודר על הבדיקה

בברכה,
    ד"ר מלר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי הבדיקה ועדכון

הוכדורף
    03/02/2019

קבעתי אליו תור לאמצע פברואר. זה הקרוב ביותר וזה יהיה עוד זמן רב, אנסה בהמשך לנסות להכנס אליו ללא תור לרגע. אשמח אם תוכל להביט כאן במה שהוא רשם לי ולרשום מכאן האם זה משהו שדורש טיפול מיידי או שאני יכול לטוס לקנדה לשנה ויותר בראש שקט:

"
    מבקש לברר האם יש פזילה.
    אין תלונות על כפילות ראיה
    חדות הראיה עם משקפיים
    בעין ימין 6/6
    בעין שמאל 6/6 חלקית
    הלחץ 12/12 ממ"כ
    בעין שמאל STAIRE
    ישר
    תנועות תקינות
    CT- אין תזוזה
    קונברגנציה תקינה
    אין ניסטגמוס.
    WORTH-4-DOT TEST שלילי
    אין פעילות תוך עינית
    אין RAPD
    בהרחבה: C/D 0.3/0.3 נראות פיזיולוגיות
    בעין שמאל TILTED DISC
    הקרקעית בגדר הנורמה"

תודה ענקית לכל תגובה שתשפוך אור על המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות הדם נמצאו תקינות

הוכדורף
    03/02/2019

אעדכן בנוסף, שבדיקות הדם שתפקידם לבדוק את תפקודי בלוטת התריס נמצאו תקינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי אצל הרופא

הוכדורף
    04/02/2019

תגובתו- מדובר כנראה במבנה העין.
    ממה שאני מבין מהתגובה שלו (הייתי שם ממש כמה שניות כי נכנסתי בלי תור רק לשאול את זה) אין לו עוד בדיקות לשלוח אותי כדי לבדוק את זה.
    הוא טוען גם שזה לא משהו רציני ולא משהו שיחמיר אם לא אטפל בזה, או אם אטפל בזה עוד כמה שנים.

שאלתי גם אופטיקאית אתמול, מהתשובה שלה ניתן היה להבין שאם הרופאת משפחה לא מפנה אותי לעוד בדיקות (הכיוון שלה היה שהבעיה בעין מצבעיה על בעיה גדולה יותר בגוף) ובנוסף אם בדיקות הדם המדוברות תקינות אז הכל בסדר.

אם יש לך תוספות או דעה שונה אשמח שתציין, מבחינתי עושה רושם שאני יכול לטוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב,

ד``ר אורי מלר
    04/02/2019

אני מתנצל אך הפורום לא בא להחליף יעוץ ספציפי ע״י רופא.
    יש לפנות לרופא או למרפאה בה נבדקת

בהצלחה, ד"ר מלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו