טישטושים ופפילות- התייעצות חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טישטושים ופפילות- התייעצות חשובה
    אנונימית
    27/04/2019

שבוע טוב.

אני בת 24,
    לפני כחודש וחצי התחילו לי טישטושים פתאומיים בעיניים, אחת ליום, כל פעם בעין אחרת, שעברו לאחר מצמוץ וכמה שניות. בנוסף היה לי גרד לפעמים ועקצוצים, בעיקר במגע עם איפור. (באופן מינימלי ולא מציק במיוחד). לאחר ביקור אצל רופא עיניים, שבו בדק גם את העפעפיים העליונים הוא קבע שיש לי פפילות וזו הסיבה לטישטושים, והמליץ לפנות לרופא אלרגיות כי זו אלרגיה. כמו כן קיבלתי מרשם של -
    14 יום לוטמקס המכיל סטרואידים פעמיים ביום
    ו-60 יום אופטילסט גם פעמיים ביום
    מאוחר יותר בביקור אצל רופא אלרגיות, נקבע שאין לי אלרגיה כלשהי.

* האם כדאי לקחת את האופטילסט למרות שאין לי אלרגיה? (הבנתי שהתרופה היא בעיקר לדלקות הנובעות מאלרגיה)
    *המינונים המותרים בעלון לצרכן הם -
    עד 10 ימים לוטמקס ועד 6 שבועות אופטילסט, שלא כמו במינון הגדול יותר שרשם הרופא.
    האם להסתמך על מה שנתן הרופא או לגשת לחוות דעת שנייה של רופא עיניים כי לא מדובר באלרגיה?
    *ממה יכולים לנבוע פפילות וטישטושים אם זו לא דלקת לחמית אביבית / אלרגיה?

בלי קשר - יש לי לטיס עדינים וFLOATERS אך הרשתית במצב תקין, ומרכיבה משקפיים לקוצר ראייה.

אשמח לחוות דעתך, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום רב,

ד``ר אורי מלר
    28/04/2019

הטיפות נוגדות האלרגיה נועדו לשימוש מקומי בעיניים ללא קשר לאלרגיה כללית ולכן אני ממליץ להיצמד להמלצות רופא העיניים.
    רפואה שלמה, ד"ר אורי מלר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו