מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טישטושים ופפילות- התייעצות חשובהאנונימית27/04/2019
שבוע טוב.
אני בת 24,
לפני כחודש וחצי התחילו לי טישטושים פתאומיים בעיניים, אחת ליום, כל פעם בעין אחרת, שעברו לאחר מצמוץ וכמה שניות. בנוסף היה לי גרד לפעמים ועקצוצים, בעיקר במגע עם איפור. (באופן מינימלי ולא מציק במיוחד). לאחר ביקור אצל רופא עיניים, שבו בדק גם את העפעפיים העליונים הוא קבע שיש לי פפילות וזו הסיבה לטישטושים, והמליץ לפנות לרופא אלרגיות כי זו אלרגיה. כמו כן קיבלתי מרשם של -
14 יום לוטמקס המכיל סטרואידים פעמיים ביום
ו-60 יום אופטילסט גם פעמיים ביום
מאוחר יותר בביקור אצל רופא אלרגיות, נקבע שאין לי אלרגיה כלשהי.
* האם כדאי לקחת את האופטילסט למרות שאין לי אלרגיה? (הבנתי שהתרופה היא בעיקר לדלקות הנובעות מאלרגיה)
*המינונים המותרים בעלון לצרכן הם -
עד 10 ימים לוטמקס ועד 6 שבועות אופטילסט, שלא כמו במינון הגדול יותר שרשם הרופא.
האם להסתמך על מה שנתן הרופא או לגשת לחוות דעת שנייה של רופא עיניים כי לא מדובר באלרגיה?
*ממה יכולים לנבוע פפילות וטישטושים אם זו לא דלקת לחמית אביבית / אלרגיה?
בלי קשר - יש לי לטיס עדינים וFLOATERS אך הרשתית במצב תקין, ומרכיבה משקפיים לקוצר ראייה.
אשמח לחוות דעתך, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
ד``ר אורי מלר28/04/2019הטיפות נוגדות האלרגיה נועדו לשימוש מקומי בעיניים ללא קשר לאלרגיה כללית ולכן אני ממליץ להיצמד להמלצות רופא העיניים.
רפואה שלמה, ד"ר אורי מלר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?