כמה שאלות בנושא קטרקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות בנושא קטרקט
    יוסף
    12/05/2019

לד"ר מלר שלום רב,
    אני בן 65. לפני כ-13 שנים עברתי הפרדות רשתית בעין ימין ובמשך כמה שנים עברתי מספר ניתוחים אך ללא הועיל ואני עיוור בעין הזאת עם קביעה של PBK עם המלצה וטיפול של טיפות אפרין-10 על מנת להקל על הסבל והדמעת שמצב זה יוצר אצלי.
    לעומת זה, עין שמאל עברה גם היא ניתוח -מוצלח- עם חיגור גבוה וזאת לאחר שרופא זיהה התחלת היפרדות ושלח אותי לניתוח דחוף שהציל אותה.
    את הניתוח בעין הבריאה עברתי לפני 7 שנים. עלי לציין שאני מוזמן לבית החולים כל שלושה חודשים על מנת לעבור ביקורת בעין הבריאה. בביקורת האחרונה הרופא הבודק כתב: התחלת קטרקט גרעיני. עכירויות זגוגית.
    שאלותיי: 1- מה פירוש הממצא ומהו קצב ההתקדמות של הקטרקט מן הסוג הזה? האם מדובר במספר שנים?
    2- במידה שאצטרך בסופו של דבר ניתוח- האם במצב שלי שבו העין נמצאת בחיגור ועברה טיפולי לייזר כדי להצמיד את הרשתית- אין סכנה של ניתוח קטרקט לרשתית?
    3- בנשוא עכירויות הזגוגית- האם הן מסוכנות? אין לי הרבה אך מדי פעם הן מופיעות.
    תודה מראש, יוסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות בנושא קטרקט

הוספת תגובה

• שאלות בנושא קטרקט

ד``ר אורי מלר
    13/05/2019

שלום בבקשה לקבוע ללא בדיקה. לקטרקט מספר דרגות חומרה. ממה שכתבת נראה שמדובר בקטרקט בתחילת הדרך. האם לנתח או לא? זו כבר שאלה שמצריכה בדיקה על מנת להשיב עליה.
    לא טוב להמתין עד שהקטרקט סמיך ועדיף להסירו כשהוא עוד פריך.

ניתוח קטרקט במצב כמו שלך די דומה לניתוח קטרקט רגיל. ברור שהנושא רגיש הרבה יותר וזאת מכיוון שאתה בעל עין מתפקדת אחת אבל אני מאמין שהמנתח שלך יקח זאת בחשבון.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו