מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות בנושא קטרקטיוסף12/05/2019
לד"ר מלר שלום רב,
אני בן 65. לפני כ-13 שנים עברתי הפרדות רשתית בעין ימין ובמשך כמה שנים עברתי מספר ניתוחים אך ללא הועיל ואני עיוור בעין הזאת עם קביעה של PBK עם המלצה וטיפול של טיפות אפרין-10 על מנת להקל על הסבל והדמעת שמצב זה יוצר אצלי.
לעומת זה, עין שמאל עברה גם היא ניתוח -מוצלח- עם חיגור גבוה וזאת לאחר שרופא זיהה התחלת היפרדות ושלח אותי לניתוח דחוף שהציל אותה.
את הניתוח בעין הבריאה עברתי לפני 7 שנים. עלי לציין שאני מוזמן לבית החולים כל שלושה חודשים על מנת לעבור ביקורת בעין הבריאה. בביקורת האחרונה הרופא הבודק כתב: התחלת קטרקט גרעיני. עכירויות זגוגית.
שאלותיי: 1- מה פירוש הממצא ומהו קצב ההתקדמות של הקטרקט מן הסוג הזה? האם מדובר במספר שנים?
2- במידה שאצטרך בסופו של דבר ניתוח- האם במצב שלי שבו העין נמצאת בחיגור ועברה טיפולי לייזר כדי להצמיד את הרשתית- אין סכנה של ניתוח קטרקט לרשתית?
3- בנשוא עכירויות הזגוגית- האם הן מסוכנות? אין לי הרבה אך מדי פעם הן מופיעות.
תודה מראש, יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנושא קטרקט
ד``ר אורי מלר13/05/2019שלום בבקשה לקבוע ללא בדיקה. לקטרקט מספר דרגות חומרה. ממה שכתבת נראה שמדובר בקטרקט בתחילת הדרך. האם לנתח או לא? זו כבר שאלה שמצריכה בדיקה על מנת להשיב עליה.
לא טוב להמתין עד שהקטרקט סמיך ועדיף להסירו כשהוא עוד פריך.
ניתוח קטרקט במצב כמו שלך די דומה לניתוח קטרקט רגיל. ברור שהנושא רגיש הרבה יותר וזאת מכיוון שאתה בעל עין מתפקדת אחת אבל אני מאמין שהמנתח שלך יקח זאת בחשבון.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?