מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלילת קטרקט? אז מה הסיבה לתופעה? קרניים והילות וירידה בפוקוסדן05/10/2019
שלום ד"ר, אני בן 25, בעל צלינדר וקוצר ראיה myopia, מרכיב משקפיים מחטיבת הביניים.
ביקרתי אצל רופא עיניים לבדיקת סיבה לירידה באיכות הראיה (איבוד מיקוד), הילות וקרניים סביב פנסים (לפי מחקר קטן שעשיתי ברשת זו תופעה של קטרקט - שאצלי עפ הרופא אין) וגופים צפים בעין. הבדיקה כללה הרחבת אישונים. הרופא אמר שכנראה הסיבה לירידה באיכות הראיה זה גדילת מספר המשקפיים ולא יותר מכך. האם תוכל לחוות את דעתך בעניין?
להלן התוצאות של שתי העיניים:
עפעפיים - תקין
לחמית - שקטה
קרנית - שקופה
לשכה קדמית - עמוקה ושקטה
לחץ - applantion 14 mm hg
קשתית - normal
אישון - rrr no apd
עדשה - זכה
זגוגית - floaters
רשתית - שטוחה. מקולה תקינה. עצב הראיה בגדר הנורמה.
להלן תוצאות חדות ראיה:
עין שמאל:
Distance cc 6/7.5
Distance ph 6/6
עין ימין
Distance cc 6/12
Distance ph 6/9
משקפיים נוכחיים
עין שמאל:
למרחק, -, sph 0.25, -, צילינדר 0.75, x, ציר 179 6/
עין ימין:
למרחק, +, sph 3.00, -, צילינדר 3.50, x, ציר 0
6/
זה הרופא השני שביקרתי אצלו בתקופת זמן קצרה ושניהם העלו את אותן התוצאות ואף אחד מהם לא הפנה אותי למעקב או לבדיקה נוספת - האם ניתן לסמוך על כך ששני רופאים העידו דבר מה אז זה נכון?
לפי חיפוש ברשת ההילות והקרניים יכולים להיות כתוצאה של קטרקט- האם יתכן שאף אחד לא זיהה את זה?
אציין שההילות והקרניים יותר מוחשיים כשאני ללא משקפי ראיה אך עדיין קיימים (עד לפני מס חודשים לא הייתי נוהג להרכיב משקפי ראיה שיש לי שנים ארוכות פרט לקריאה..הייתי מסתדר טוב)
אני אבוד בנושא הזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
ד``ר אורי מלר15/10/2019
כתבת בפירוט רב אבל אם שני רופאים לא זיהו קטרקט - כנראה שאין. בכל אופן דרך פורום מאוד קשה לזהות קטרקט ולכן לא אומר אחרת.
לגבי הדברים שצפים - זה מאוד שכיח ואין מה לעשות עם זה לצערי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?