מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ בעיןחיים13/06/2008
ד"ר שלום.
יש לי מספר שנים בעיית לחץ בשתי העיניים ואני מטופל בטיפות עיניים .
נאמר לי שאסור לי לעשות הרחבת עישונים ואם עושים זאת אני נשאר במרפאה ומקבל טיפות עד שהעישונים חוזרים למצבם הקודם .
לטענת רופא מומחה בשטח גלוקומה אני חייב לעבור טיפול בלייזר על מנת שהתעלות לא ידבקו .
הרופאה המטפלת בי הקבועה לא הציעה לי טיפול כזה .
מה לדעתך עלי לעשות במקרה כזה , אודה לך באם תוכל להסביר לי את דרכי הטיפול והסכנות במקרה שלי במקרה ולא אבצע לייזר ואמשיך בטיפול עם טיפות , מה הסיכוי לתעלות נסתמות עקב לחץ בעינים ומה הסיכון במקרה ולא אבצע לייזר או במקרה ואבצע לייזר .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיים
ד``ר יורם שוחט15/06/2008לפי התאור שלך מבנה העיניים אצלך הוא עם "זוית צרה". הזוית היא האזור דרכו מתנקז הנוזל התוך עיני. הפרעה לניקוז, כמו במקרה של סגירת הזוית, תגרום לעליה בלחץ התוך עיני ותתפתח מחלת הגלאוקומה.
סגירת הזוית יכולה להיות מצב כרוני, אך יש גם מצב של סגירה פתאומית (אקוטית) של הזוית. אז נוצר תוך זמן קצר לחץ תוך עיני גבוה, מלווה בכאב עז ובטשטוש ראייה. התקף גלאוקומה שנגרם ע"י סגירת הזוית מהווה מצב חרום, ואי-מתן טיפול מיידי עלול לגרום נזק בלתי הפיך לעין ולראייה!
באמצעות קרן הלייזר יוצרים נתיב ניקוז אלטרנטיבי לנוזל התוך עיני ובכך מונעים אפשרות של התקף גלאוקומה.
טיפול כזה בלייזר גורם גם להרחבה של הזוית הצרה ומפחית הת הסכנה לסגירה הדרגתית כרונית של הזוית.
תקשיב לעצת המומחה לגלאוקומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?