התפתחות קוצר ראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות קוצר ראיה
    מישהו
    23/07/2008

שלום רב, אני בן 23, לפני כחצי שנה שמתי לב לירידה בחדות הראיה למרחק בעין ימין במיוחד בכיסוי עין שמאל.(משמעותי מאוד לעומת כיסוי עין ימין) בבדיקת ראיה אחרונה שנערכה לי: עין ימין 6/9, עין שמאל 6/6. (בעבר 6/6 בשני העיניים) באוטורפרקטומטר אחרון ימין: SPH: -0.75 / CYL: -1.25 / AX: 20 שמאל: SPH: -1.00/ CYL:0.00 / AX: 180 לאחר מכן בוצע אוטורפרקטומטר חוזר בהרחבת אישונים כדלקמן: ימין: SPH: -0.50 / CYL: -1.25 / AX:19 שמאל: SPH: -0.25 / CYL: -0.50 / AX: 178 בעבר אוטורפרקטומטר תקין ללא CYL. האבחנה של הרופאה היא התפתחות קוצר ראיה. אני מאוד מפחד מהתדרדרות המצב ולא ברורה לי הסיבה לו. הרופאה טוענת שזה בגלל הגיל (אני בן 23 - הגיוני?) אם לא מה יכול להיות המקור לבעיה? (מחשב? אלרגיות של הלחמית?) הצעות להמשך בירור / טיפול? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות קוצר ראיה

הוספת תגובה

• למישהו

ד``ר יורם שוחט
    23/07/2008

התפתחות של קוצר ראייה בגילך יכולה להיות קשורה לשמוש לא נכון בעיניים כגון מאמץ עיניים ממושך בקריאה או מול מחשב במשך שעות ללא הפסקה. עצם העובדה שבאישון מורחב נמצא מספר נמוך יותר מאשר לפני הרחבת האישון תומכת בהנחה שלעיל.

אם זה אכן המצב, בטכניקה של הרפייה ובהקפדה על כללי שמוש נכונים בעיניים יש סיכוי טוב לשפור המצב. רופא העיניים יוכל להדריך אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו