בעיות בעיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בעיניים
    לימונית
    07/08/2008

ד"ר שלום רב, ברצוני לשאול לגביי מספר תופעות שמגיעות בהתקפות. 1) תופעה של טשטוש ראייה כשהתמונה שבורה ומרצדת וגם מסנוורת מאוד. התקפות אלו נמשכות אצלי בין כ-חצי שעה עד שעתיים. לעתים לאחר כאב ראש וסחרחורת, ולעתים זה מופיע לאחריהן, ולעתים ללא תופעות של כאב ראש וסחרחורת בכלל. בהתקפות אלה אני חשה צורך להיות בחושך מוחלט ממש, ובאותו הזמן אני דיי מנוטרלת מלעשות משהו. (תופעה זו לא מופיעה בהקשר למאמץ). 2) תופעה של מעין זבובים שעפים (כאילו יש להם בקצה נקודת אור קטנטונת) - מופיעים לי בעיקר במאמץ ובעיקר כשהרקע בהיר. 3) תופעה של מעין "לכלוך" כמו "קורי עכביש". גם זו מגיעה בהתקפות. אציין שעוד בילדות אובחנה פזילה (מתחלפת) ועיין עצלה, ועד היום אני סובלת גם מכך, ולצערי לא מצליחה להסתגל לצילנדר. כמו כן בעלת קוצר ראייה ולא מגיעה עם משקפיים לראייה של 6/6, אך אין לי את הנתונים המדוייקים ( אם זכור לי נכון, בעין אחת זה מגיע ל- 6/12 ובאחרת ל6/9 - עם משקפיים). ברצוני לשאול על התופעות המוזכרות כאן, מה יכול להיות המקור שלהם ומה ניתן לעשות כדי למנוע אותן? בתודה מראש על תשובתכם, לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בעיניים

הוספת תגובה

• תופסת לשאלה

לימונית
    07/08/2008

שכחתי לציין שאני סובלת מאוד מסינוור. ממש קשה לי באור השמש, וכמו כן בהסתכלותי על אור, לאחר מכן הרבה זמן מופיע לו האור הזה מול העין שלי, גם כשאני כבר לא מביטה בו, ובנוסף, תמיד כשאני מביטה על מקור אור, כמו פנס רחוב למשל, או אפילו נורת בקרה קטנה של איזה מכשיר, למעשה אני כל הזמן רואה הילה כזו שהולכת וגודלת וגודלת וקטנת ושוב גודלת, משהו ללא גודל יציב שגודל ההילה שלו משתנה אצלי כל הזמן. האם זו תופעה מוכרת? האם קשור לפזילה? בתודה מראש, לימונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללימונית

ד``ר יורם שוחט
    10/08/2008

התופעה הראשונה שציינת היא כנראה מיגרנה.

ראיית נקודות וקורי עכביש נובעת משינויים בזגוגית העין (=הג'ל הממלא את חלל העין).

השינוי בגודל ההילה סביב מקורות אור יכול לנבוע משינויים במיקוד, ובמקרים מסוימים עשוי להיות קשור בעקיפין בפזילה.

מכיוון שתארת מגוון של בעיות, אני מציע שתגשי לרופא עיניים לבדיקה יסודית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו