גודל מסך מחשב רצוי לבעלי משקפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גודל מסך מחשב רצוי לבעלי משקפיים
    שרון
    09/08/2008

שלום רב, אני סטודנטים המעוניינת לקנות מחשב נייד ומתלבטת באיזה גודל מסך לבחור (13" או 15" - מסך רחב בשניהם). הנני בעלת משקפי ראיה למרחק במספרים : 5 ו-4.75 ואני מעוניינת להתאים את גודל המסך כך שתיגרם כמה שפחות הידרדרות בראיה. הדגש הוא כי היות ואני סטודנטית, רוב הזמן המרחק ממני למחשב יהיה קצר גם בלימודים (על כסא סטודנט) וגם בבית. אשמח לדעת גם אם גודל המסך בפערים הללו אינו קריטי. על מסכי טלוויזיה תמיד נאמר כי ככל שהמסך גדול יותר - יש לשבת רחוק יותר - ורציתי לדעת אם זה גם תקף לגבי מסכי מחשב ואז אוכל לקנות את הנייד עם המסך הקטן יותר. תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשרון

ד``ר יורם שוחט
    10/08/2008

אין קשר בין גודל המסך למשקפיים. בחרי את המסך לפי נוחותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמת אין שום קשר בין המאמץ של העין

שרון
    10/08/2008

לבין גודל מסך המחשב? בפורום ארגונומיה וסביבת מחשב למשל, המליצו לי ללכת דווקא על המסך הגדול יותר משום מה, אך לא נימקו למה, וידוע לי שלרוב ממליצים לאנשים שמשתמשים מידי יום במחשב - לרכוש מסך כמה שיותר גדול. אז זוהי רק המלצה לא מחייבת? לא יגדלו לי עכשיו המספרים במהירות הבזק (לא שיש לי כבר לאן לשאוף... נדמה לי שאוטוטו הגעתי לשיא, לדאבוני ) והעין תתאמץ יתר על המידה ? תודה על המענה הזריז! אני מאוד מעריכה את זה. שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון

ד``ר יורם שוחט
    10/08/2008

1. אני התייחסתי רק לקשר בין משקפיים לגודל המסך, ולא התייחסתי כלל לנושא הארגונומיה.

2. עבודה רציפה מול מסך מחשב (או קריאה מרובה), ללא כל אתנחתא, עלולה לגרום להתגברות קוצר הראייה. רופא העיניים יוכל להדריך אותך איך להשתמש בעיניים בצורה נכונה כדי למנוע החמרה של קוצר הראייה. אין חשיבות לעובדה אם המסך הוא "13 או "15.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו