הצטברות שומן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצטברות שומן?
    רותם
    10/08/2008

אני מקווה שהנושא הזה קשור אליכם, לחבר שלי יש מעין הצטברות שומן בלבן של העין, זה נראה כמו גוש מוגלתי קטן ומסביב כלי דם אדומים... הוא אמור לעבור ניתוח בקרוב על מנת להסיר את זה, ממה שהבנתי ההליך כולל הרמת הגוש עם פינצטה זעירה, חתיכתו בסכין ותפירה... רציתי לדעת עוד על ההצטברות ועל הסיכונים שבהסרתה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצטברות שומן?

הוספת תגובה

• לרותם

ד``ר יורם שוחט
    10/08/2008

לא מדובר בהצטברות שומן אלא בצמיחה של רקמה לבנבנה עם כלי דם. התופעה נקראת pterygium וקיים קשר בינה לבין חשיפה מרובה לשמש, רוח ואבק (אצל חקלאים למשל). אם הרקמה צומחת על הקרנית (=החלק השקוף של העין) ומתקדמת לכיוון האישון יש צורך להסירה לפני שתתקרב לאישון ותפגע בראייה. מסירים אותה גם במקרים שבהם נגרם גרוי חזק של העין, קיים סיכון שהפטריגיום יחזור שוב לאחר הסרתו, ויש טכניקות כירורגיות שנועדו למנוע זאת.

קיים מצב נוסף הנקרא pinguecula הדומה בעקרון לפטריגיום אך אינו צומח על פני הקרנית ולא נהוג להסירו אלא במקרים נדירים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שזה pinguecula

לירן
    10/08/2008

חיפשתי תמונות של שתי התופעות בגוגל וזה נראה לי כמו pinguecula, יש סיכונים בהסרה של זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו