ראיית זבוב לאחר ניתוח קטרקט משני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראיית זבוב לאחר ניתוח קטרקט משני
    שושי
    09/10/2008

לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח קטרקט ומצב הראייה היה 6/6 לאחר כשנה וחצי בערך הרגשתי שהראיה בעין זו נחלשת. הרופא המנתח שאגב הוא פרופסור (עשיתי את הניתוח באופן פרטי) בדק אותי ואמר שאני צריכה לעבור טיפול בלייזר בגלל קטרקט משני. עברתי את הטיפול ועוד באותו יום ריחף לי זבוב מעל העין ועד היום. יש לציין שהראייה חזרה למצב של 6/6. איך קורה דבר כזה שהוא בכלל לא נעים, ואיך אפשר לטפל בזה. אודה לך אם תוכל לענות לי על שאלתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשושי

ד``ר יורם שוחט
    10/10/2008

התופעה נפוצה מאד, גם אצל אנשים שלא נותחו או טופלו בלייזר, וגם אחרי טיפול בלייזר.
    במקרים רבים התופעה חולפת עם הזמן. גם במקרים בהם התופעה נשארת לאורך זמן היא אינה מעידה על כל בעייה או סכנה לעין או לראייה ויש להתייחס לתופעה כמטרד.

מבלי לסתור את האמור לעיל: כשה"זבוב" מופיע יש להבדק ע"י רופא העיניים כדי לשלול מצב (לא שכיח) שהתופעה קשורה לשינוי ברשתית. כנ"ל אם יופיעו שינויים כגון הופעת נקודות חדשות. מעבר לכך, מומלץ לכל אדם מעבר לגיל מסוים, ובעיקר אם נותח, להיות במעקב שגרתי של רופא העיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו