לחץ על עצב הראייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ על עצב הראייה
    מאיה
    12/11/2008

שלום, אני בת 19 והגעתי אתמול לחדר מיון לאחר 4-5 ימים של כאבי ראש חזקים ממוקדים בצד ימין. בין יתר הבדיקות, נשלחתי לבדיקת עיניים בה נבדקתי לאחר הרחבת אישונים. הרופא טען כי אין ממצא המעיד על סיבה לכאבי הראש, אך הסביר לי כי יש ממצא אחר שהוא לחץ על עצבי הראיה. הוא הסביר שהסיבה לכך יכולה להיות משקעים מולדים על עצבי הראיה, ובנוסף בדק גם את אבא שלי כדי לבדוק אם גם לו יש את המשקעים האלה (שלילי). הרופא הפנה אותי לאולטרסאונד בעוד שבועיים כדי לבדוק את הענין, ואמר שאם אלו אכן משקעים אז אין סיבה לדאגה, אך אם זה לא משקעים יש לבצע בירור ממה נובע הלחץ על עצבי הראיה. האם תוכל להסביר לי מה משמעות הדבר והאם יש קשר לכאבי הראש? יש לציין כי לאחר מכן באותו יום ביצעתי סי-טי מוח ללא ממצא. תודה רבה, מאיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ על עצב הראייה

הוספת תגובה

• למאיה

ד``ר יורם שוחט
    12/11/2008

קרוב לוודאי שרופא העיניים ראה בבדיקת קרקעית העיניים נפיחות של ראש עצב הראייה. מצב זה יכול להיות קשור ללחץ תוך גולגלתי מוגבר. מצב זה יכול להיות קשור לכאבי הראש. יש גם מצבים ה"מחקים" מראה של נפיחות ראש העצב כגון אותם משקעים שהזכרת. הסי-טי התקין הוא בשורה טובה. צריך להמשיך לערוך בדיקות כדי לדעת במה בדיוק מדובר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אבל

מאיה
    13/11/2008

לא בדיוק הבנתי לאיזה בדיקות נוספות אתה מתכוון? בבית החולים נערכו לי בדיקות דם, עיניים וסיטי מוח. מה עוד צריך לבדוק? ולמי עליי לפנות בעניין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאיה

ד``ר יורם שוחט
    13/11/2008

הרופא שלך הוא שיחליט על פי הממצאים, אם יש צורך בבדיקות נוספות, כגון בדיקת שדה ראייה או מדידת לחץ נוזל השדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו