גירוי בעין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירוי בעין
    בן ציון
    13/11/2008

בס"ד שלום לפני כמה ימים התחלתי להרכיב עדשות מגע. בזמן ההרכבה, התחילה אחת העיניים להציק לי. הגירוי נמשך כבר כמה ימים, ולפעמים נדמה לי שיש איזה גוף זר בעין. בינתיים אני לא משתמש בעדשות. הלכתי לרופא עיניים, והוא טען שיש לי אלרגיה בעין. הוא נתן לי טיפות עיניים מסוג "אופטריל". העין שלי ממשיכה להציק לי, גם אחרי שלקחתי את הטיפות, ונדמה לי שהיא מציקה אפילו יותר. מצד שני, אני חושש שלפעמים שמתי יותר מדי מהטיפות. א. האם בטוח שיש לי אלרגיה? אולי יש לי יובש בעין? ב. מה עלי לעשות? אשמח אם תוכלו לעזור לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירוי בעין

הוספת תגובה

• לבן ציון

ד``ר יורם שוחט
    13/11/2008

לא סביר שהתפתחה אלרגיה תוך מספר ימים. לא סביר גם שאלרגיה תתבטא בעין אחת בלבד.

הסיבות השכיחות לתלונתך הן בעיה בהתאמת העדשה לעין ו/או יובש. שני גורמים אלה מתגלים בבדיקה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

בן ציון
    16/11/2008

בס"ד שלום תודה על התשובה המהירה. בתשובתך טענת שלא סביר שתתפתח אלרגיה תוך כמה ימים ורק בעין אחת. רציתי לציין שבזמן הרכבת אחת העדשות היא נפלה לי, ואולי התלכלכה. אמנם ניקיתי אותה, אבל אני ממש לא בטוח שניקיתי אות כמו שצריך. האם זה לא משהו שיכול לגרום לאלרגיה? בנוסף, העין השנייה גם הציקה לי קצת בימים האחרונים. היום ראיתי 2 נקודות כהות קטנות (לא יותר ממילימטר) אחת מעל השניה ב2 העיניים. ממה זה נובע? האם זה נורמלי או שזה מצביע על איזושהי בעיה? אשמח אם תוכלו לעזור לי. בן ציון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבן ציון

ד``ר יורם שוחט
    16/11/2008

אפשרות אחת היא שהעדשות הספציפיות האלה לא הותאמו טוב, וצריך סוג אחר או קימור שונה. אפשרות אחרת היא שקיבלת הדרכה לקויה או שלא קיבלת כל הדרכה על עדשות מגע.

עליך לפנות לבעל מקצוע שמומחה בהתאמת עדשות מגע. עליך לזכור שהרכבת עדשות מגע דורשת הקפדה קפדנית על הכללים, ואי הקפדה על הכללים עלול לגרום לנזק קשה לעיניים. יש בארץ לא מעט אנשים שאיבדו עין עקב סיבוך של עדשות מגע!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו