מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ינים יבשות ופצעים ברשתיתליזי21/11/2008
אני בת 60 וסובלת מעיניים יבשות מאד. העיניים מגרדות מאדץ כאילו גרגרים בעיניים ואדמומיות. הרופא נתן לי הילוקומוד, וויסקוג'ל, וטען ישי לי פצעונים על הרשתית מיובש, ואז הוסיף לי סטרודקס ל מספר ימים. ברצוני לדעת אם אני מרגישה בסדר, האם ניתן ללכת לשחות בבריכה ולצלול עם משקפת (שלא בדיוק חסומה הרמטית למים)?? אני שמה דמעות מלאכותיות באופן קבוע. האם ניתן ורצוי להמשיך עם הויסקוג'ל?? אשמח לתשובתך בהקדם. בתודה מראש, ליזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליזי
ד``ר יורם שוחט22/11/2008כשהעיניים יבשות מאד הבעייה היא בקרנית, שהיא החלק השקוף בקדמת העין, ולא ברשתית.
ישנם תכשירים רבים ושונים לטיפול ביובש, וכל מטופל עשוי להגיב לתכשיר זה או אחר בצורה שונה. אי אפשר להמליץ על טיפול ספציפי ללא בדיקה. הילוקומוד וויסקוג'ל הם תכשירים מצוינים.
יש להמנע משחייה בריכה אם יש "פצעונים" בקרנית !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלייטירס כל שעה
ליזי22/11/2008תודה על תגובתך דר ' שוחט. רופא העיניים אמר לי לשים טיפות "לייטירס" כל שעה. האם יש בהן חומר משמר? האם יש עדיפות לטיפות ללא חומר משמר? ואם כן, אז אודה לך באם תוכל לתת לי שמות של טיפות או ג'ל ללא חומר משמר. בעניין השחיה עם "פצעים בקרנית", מתי אוכל שוב לשחות? האם זה הגיוני שהפצעים באו כתוצאה מיובש חזק?? כרגע העיניים לא מציקות לי. תודה על שיתוף הפעולה. ליזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליזי
ד``ר יורם שוחט22/11/2008בלייטירס יש חומר משמר. כאשר נוטלים טיפות בתדירות גבוהה עדיף להמנע מתכשירים המכילים חומר משמר. לדוגמא: הילוקומוד, רפרש, היפוטירס, ויש עוד סוגים.
לגבי שחייה - אם רופא העיניים שלך יוודא את שלמות הקרנית, דהיינו העדר "פצעונים" או בעיה אחרת בקרנית, תוכלי לשוב ולשחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?