ינים יבשות ופצעים ברשתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ינים יבשות ופצעים ברשתית
    ליזי
    21/11/2008

אני בת 60 וסובלת מעיניים יבשות מאד. העיניים מגרדות מאדץ כאילו גרגרים בעיניים ואדמומיות. הרופא נתן לי הילוקומוד, וויסקוג'ל, וטען ישי לי פצעונים על הרשתית מיובש, ואז הוסיף לי סטרודקס ל מספר ימים. ברצוני לדעת אם אני מרגישה בסדר, האם ניתן ללכת לשחות בבריכה ולצלול עם משקפת (שלא בדיוק חסומה הרמטית למים)?? אני שמה דמעות מלאכותיות באופן קבוע. האם ניתן ורצוי להמשיך עם הויסקוג'ל?? אשמח לתשובתך בהקדם. בתודה מראש, ליזי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ינים יבשות ופצעים ברשתית

הוספת תגובה

• לליזי

ד``ר יורם שוחט
    22/11/2008

כשהעיניים יבשות מאד הבעייה היא בקרנית, שהיא החלק השקוף בקדמת העין, ולא ברשתית.

ישנם תכשירים רבים ושונים לטיפול ביובש, וכל מטופל עשוי להגיב לתכשיר זה או אחר בצורה שונה. אי אפשר להמליץ על טיפול ספציפי ללא בדיקה. הילוקומוד וויסקוג'ל הם תכשירים מצוינים.

יש להמנע משחייה בריכה אם יש "פצעונים" בקרנית !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לייטירס כל שעה

ליזי
    22/11/2008

תודה על תגובתך דר ' שוחט. רופא העיניים אמר לי לשים טיפות "לייטירס" כל שעה. האם יש בהן חומר משמר? האם יש עדיפות לטיפות ללא חומר משמר? ואם כן, אז אודה לך באם תוכל לתת לי שמות של טיפות או ג'ל ללא חומר משמר. בעניין השחיה עם "פצעים בקרנית", מתי אוכל שוב לשחות? האם זה הגיוני שהפצעים באו כתוצאה מיובש חזק?? כרגע העיניים לא מציקות לי. תודה על שיתוף הפעולה. ליזי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליזי

ד``ר יורם שוחט
    22/11/2008

בלייטירס יש חומר משמר. כאשר נוטלים טיפות בתדירות גבוהה עדיף להמנע מתכשירים המכילים חומר משמר. לדוגמא: הילוקומוד, רפרש, היפוטירס, ויש עוד סוגים.

לגבי שחייה - אם רופא העיניים שלך יוודא את שלמות הקרנית, דהיינו העדר "פצעונים" או בעיה אחרת בקרנית, תוכלי לשוב ולשחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו