מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיוותי ראיה - הילות וכתמי אוראביבית26/11/2008
שמי אביבית, בת 28. מרכיבה משקפיים מגיל 15, כיום במספר 2.15- . מזה כשש שנים אני סובלת מקרנית אלרגית (לא ידוע למה). האלרגיה מתבטאת בעיקר בגירוד/עיקצוץ בצד הפנימי של העין, ולכן אני משפשפת את העיניים לעיתים קרובות. פחות או יותר באותה התקופה שבה הופיעה האלרגיה, התחלתי לראות הילות דקות ובד"כ נטולות צבע מסביב לאובייקטים שהיו בהירים יותר מהרקע. בנוסף, כאשר אני מביטה אל מקור אור צבעוני (רמזורים או שלטי חוצות למשל), ההילה גדולה במיוחד, ומשתנה לפי הצבע (צהובים "נמרחים" יותר מאדומים) והזווית שבה האובייקט נמצא ביחס אליי. כמו כן, כשאני מנסה להתמקד במשטח גדול שצבעו והטקסטורה שלו אחידים יחסית, אני רואה כתמים זוהרים ו"שלג" צבעוני - אלו דינאמיים ונעים לאורך ולרוחב שדה הראיה. בבדיקות רופאי עיניים שעברתי לא נמצאו פגיעות ברשתית, העדשה צלולה, והקרנית עבה. לאחרונה זיהתה אצלי אופטימטריסטית, לאחר בדיקת מיפוי קרנית, שהקרנית נורמלית במרכזה, אך מעוותת מעט דווקא בפריפריה. האישון שלי גדול יחסית ולכן היא טוענת שיתכן ועיוותי הראיה נובעים מכך שגודלו של האישון מאפשר לאור פריפריאלי להיכנס לרשתית וכך נגרמים העיוותים. הפתרון שהוצע לי הוא שימוש בעדשות מגע יקרות במיוחד. שאלותי הן: 1. האם ידוע מצב פתולוגי הגורם לעיוות בחלק הפריפריאלי של הקרנית? האם עליי לחשוש מקיומו של מצב פרוגרסיבי? כמו כן, האם יתכן קשר בין שפשוף העיניים לתופעות שתיארתי? 2. האם ההסבר שהציעה האופטומטריסטית נשמע סביר? 3. היה לי ניסיון קצר ולא מוצלח עם עדשות מגע חד פעמיות. האם, לנוכח האלרגיה כדאי להסתכן ולהוציא אלפי שקלים על עדשות ראיה במצב הנוכחי? 4. האם יש מומחה בארץ לבעיות מהסוג שלי, שמתמחה גם בקריאת מיפוי קרנית, ומכיר היטב את הנורמות? אשמח להמלצה. תודה רבה מאוד על הסבלנות, אביבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ26/11/2008רוב הסיכויים שהתלונות שחל נובעות מיובש עקב פיזור לא תקין של דמעות על קרניות יש לטפל ביובש ובדלקת האלרגית ואז הסימפטומים ייעלמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביבית
ד``ר יורם שוחט26/11/20081. יש מצב פתולוגי הגורם לעיוות בהקף הקרנית, הנקרא קרטוקונוס.
2. יש קשר בין מצבים אלרגיים ושפשוף עיניים לקרטוקונוס.
3. אפשר לדעת אם מצב פרוגרסיבי או יציב אם רואים שינוי מבדיקה לבדיקה, ולא די בבדיקה אחת.
4. לפני התאמת עדשות המגע פני לרופא עיניים כדי לאבחן את מצבך במדויק ולקבוע האם אכן מדובר בקרטוקונוס.
5. יש מומחים לכך, גם ב"עין טל".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרטוקונוס
אביבית30/11/2008ראשית - תודה רבה על המענה. בבדיקת מיפוי הקרנית נשלל מצב של קרוטוקונוס. נאמר לי שאם בכלל - אז הקרנית שלי שטוחה מעט ביחס למצב הנפוץ, ושהעיוותים בה נראים נורמליים. מצירוף המידע בתשובתך ובתשובתו של ד"ר דומניץ אני מבינה שכדי לפתור את הבעיה עליי לראות רופא עיניים שמתמחה באלרגיה. זו בעיה משום שאני מנסה לעשות זו מזה זמן רב ומעלה חרס: אני סובלת מאלרגיה בעור (Contact-Dermatitis) מהילדות המוקדמת, אך האלרגיה בעיניים התפרצה אצלי לראשונה רק לפני כשש שנים. מאז אני מחפשת פתרון לבעיה, וראיתי ארבעה רופאי עיניים שונים. איש מהם לא ידע לסייע לי. לעיתים אני משתמשת ב"כרומופטיק" שמקל על הגירוי באופן זמני ביותר (כמה שעות) ולא יותר מזה. סטילה עוזרת באותה מידה, אם לא יותר (אבל אני לא משתמשת בה משום שידוע לי שתרופה זו ממכרת בשימוש כרוני). גם שטיפת העיניים במי ברז עוזרת בדרך כלל. אנטי-היסטמינים כגון לורסטין לא עזרו לי (לא לעור ולא לעיניים), וגרמו לי לעייפות קיצונית ועל כן אני לא משתמשת בהם. כשפניתי לאלרגולוגית, נאמר לי שאי אפשר לטפל בי כל עוד האלרגיה פעילה. לצערי, האלרגיה תמיד פעילה (יש ימים פחות גרועים, אבל תמיד מגרד לי ברמה כזו או אחרת) ולכן די התייאשתי מהכיוון הזה של טיפול בבעיה. לכן אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי לאתר מומחה לאלרגיה של העיניים. בתודה רבה מאוד, אביבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביבית
ד``ר יורם שוחט30/11/2008איני יכול להמליץ על רופא ספציפי במסגרת הפורום. אני מניח שבקופת החולים שלך יוכלו לכוון אותך לרופא מסוים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?