קרע והיפרדות רשתית - אחרי הניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע והיפרדות רשתית - אחרי הניתוח
    אינה
    26/11/2008

שלום. שמי אינה, בת 33, אמא לילד בן שנה ותשעה חודשים. עברתי ניתוח לטיפול בקרע והיפרדות ברשתית בעין ימנית, לפני כחודש. נמצאת במעקב במרפאת עיניים. לפני הניתוח ראיתי בשמאל 6/12 ו6/15בימין . עכשיו עם הסיליקון בעין ימין רואה 6/30. אמורה לעבור ניתוח שני להוצאת הסיליקון עוד כארבעה חודשים. יש לי כמה שאלות ששאלתי גם במרפאה, אבל רציתי לשמוע כמה דעות: 1. לאחר הניתוח נמנע ממני להרים יותר מ-2 קילו. נזהרתי עד עכשיו, אבל הבן שלי היה רגיל שאמא נושאת אותו על הידיים מדי פעם, ועכשיו הוא "ברוגז" איתי. אני מאד רוצה להרים אותו (12 קילו), אבל מפחדת להזיק לעיניים. האם בכל זאת מותר לי? מדובר בילד עם קוים אוטיסטיים וכל הסיפור הזה עם העיניים מאד פוגע בתקשורת ביננו. 2. כרגע אני מרכיבה משקפיים או עדשת מגע על העין הבריאה. העבודה שלי קשורה במחשב, עד כמה זה יכול להזיק? עוד שבועיים יתאימו לי משקפיים לעין המנותחת. האם אוכל להרכיב רק עדשה אחת על העין הבריאה עד הניתוח הבא? האם יהיה יותר לחץ על העין הבריאה, ואז אראה בה פחות טוב? האם אחרי הניתוח השני אוכל להרכיב עדשות על שתי העיניים? 3. מה הסיכוי שאראה כמו שראיתי לאחר הוצאת הסיליקון? 4. בעין הבריאה עברתי לייזר מניעתי, האם נשאר סיכון שהרשתית תקרע? תודה רבה מראש, בברכה, אינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    26/11/2008

הרמת משקלים מאוד לא מומלצת.
    עדשות מגע את יכולה לשים בשתי העיניים. הראייה אחרי הוצאת הסיליקון תשתפר מאוד אם לא הייתה פגיעה במרכז ראייה יש סבירות טובה לחזרה לראייה כפע שהיית רגילה לה. יש להיות במעקבים פעם בחצי שנה אחרי טיפול לייזר לראות שאין שינויים ברשתיות חדשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו