בעיה ליצור פוקוס בעין אחת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה ליצור פוקוס בעין אחת
    יסמין
    03/12/2008

יש לי בעיית ראיה של עין עצלה (הימנית) ואני מרכיבה משקפים (יש לי 6.5- בעין ימין פלוס צילנדר ו3- בעין שמאל). בדרך כלל אנני מרכיבה עדשות (כולל היום) ואני בת 27. היום הופיע לי תופעה שמדאיגה אותי. ישנתי בצהריים וכשקמתי גילתי שעין שמאל (כביכול העין הטובה יותר שלי) מתקשה ליצור תמונה חדה. כל פעם שאני ממצמצת החדות יורדת ולוקח לי זמן מה ליצור חדות שוב. בתחילה (10 דקות ראשונות) התקשתי מאוד ליצור את הפוקוס ועכשיו (30 דקות יותר מאוחר) המצב משתפר אצלי. עלי לציין שלא נראה לי כי יש לי דלקת (אין הפרשות וצבע הלחמית זהה לעין ימין). רציתי לברר האם זה משהו שצריך להדאיג אותי, והאם יש הסבר מדוע זה קרה? (נראה לי שזה קשור בשרירים של העדשה.... כי כשבחנתי את תגובת האישון לאור הוא היה די תקין ולא זהה למשך הזמן שלוקח לי ליצור חדות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליסמין

ד``ר יורם שוחט
    03/12/2008

הפרעה בראייה שמשתנה עם כל מצמוץ מעידה בדרך כלל על שכבת דמעות מעובה או על שכבה דקיקה של הפרשה על העין (ללא קשר לדלקת). הזלפת טיפות לחות ("דמעות מלאכותיות") או שטיפה במים עוזרים בד"כ. יש גם סיכוי גבוה שהתופעה תחלוף מאליה תוך זמן קצר.

אם לא יסתדר, פני לרופא עיניים לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו