רואה הבזק אור בצד שדה הראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רואה הבזק אור בצד שדה הראיה
    שרון
    07/12/2008

אני אשה בת 60, בריאה בד"כ, ולא נוטלת תרופות, להוציא 10 מ"ג סימביסטן להורדת רמת הקולסטרול, שהיא מעט גבוה. אין לי בעיות ראיה מעבר לקוצר ראיה וכו' (לובשת משקפיים בי-פוקאליים). לאמי ז"ל היה age related macular degeneration. בימים האחרונים הופיע תופעה שמדאיגה אותי. כאשר אני מפנה את ראשי לצד ימין, ומחזירה אותו חזרה באופן מהיר לכוון קדימה (snapping my head back; לדוגמא, בנהיגה שאני רוצה לעבור לנתיב ימין ומסתכלת מעבר לכתף הימין שלי כדי לוודא שאין מכונית שבאה לימיני), אני רואה פתאום הבזק של אור (flash of light) בקצה הימין של עיני, בכיוון אנכי (vertical). זה לא כואב, ואני לא מרגישה בעיות בראיה, וזה לא קורה בצד שמאול. התופעה מורגשת יותר בחושך. מה יכול לסמן תופעה כזו? בעיה בעיניים? בעיה ניורולוגית? האם אני צריכה לדאוג? האם אני צריכה לגשת לרופא עיניים באופן דחוף, או האם אפשר לחכות ולראות אם התופעה עוברת מעצמה. בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשרון

ד``ר יורם שוחט
    08/12/2008

ראיית הבזקים נובעת מכוח הפועל על הרשתית, כגון משיכה של הרשתית. ברוב המקרים מדובר בתהליך התנתקות של הג'ל הממלא את חלל העין והנקרא זגוגית. זה תהליך פיזיולוגי שלכשעצמו לא מסוכן, אבל התנתקות הזגוגית עלולה לפעמים לגרום לקרע ברשתית !

ההבזקים יכולים לשקף משיכה של הרשתית, אך יכולים גם להיות ביטוי לקרע ברשתית. לכן עלייך לפנות בדחיפות לרופא עיניים לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו