כתם אדום מול העין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתם אדום מול העין
    ורד
    06/01/2009

אני חולת סכרת נעורים ולפני כשבועיים הייתי בבדיקת עיניים אצל ד"ר פוירמן, ואין סימני סוכרת בעיניים. הבוקר התעוררתי וכשפקחתי את עיני ראיתי מול עיני כתם אדום קטן שזז עם המבט שלי. הוא היה תמיד באותה נקודה, מולי,במרכז שדה הראיה, לאן שלא הסתכלתי. הכתם הלך ונחלש ואחרי כדקה-שתיים נעלם. האם עלי לחזור ולהבדק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתם אדום מול העין

הוספת תגובה

• לורד

ד``ר יורם שוחט
    06/01/2009

אם מדובר בתופעה חד פעמית, אשר נעלמה לאחר 2 דקות, אין סיבה לפנות לבדיקה. אם התופעה תשנה, או אם תהיה החמרה בעוצמת ההפרעה ובמשכה יהיה מקום לפנות לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה

ורד
    06/01/2009

האם מדובר בתופעה שבמידה ותישנה- יש לה קשר לסכרת? האם יתכן שהכתם האדום שראיתי הוא השתקפות של שטף דם בעין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורד

ד``ר יורם שוחט
    06/01/2009

לא נראה שיש קשר לסכרת.
    דמם תוך עיני לא מתבטא בראיית כתם אדום, ובוודאי לא אם מדובר בתופעה שנמשכת דקות ספורות. דמם בזגוגית העין יתבטא כראיית נקודות שחורות או עכירויות בשדה הראייה. דמם ברשתית יתבטא כהפרעה בראייה או שלא יורגש כלל ויתגלה רק בבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו