זיהום בקרנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהום בקרנית
    מירי
    09/01/2009

שלום, אני בת 41 אני לא מרכיבה משקפיים ולא עדשות לפני כ-10 חודש הרשמתי תחושה פתאומית בעין כמו שיש ריס שמפריע לא התייחסתי ובמבט במראה ראיתי נקודה לבנה בתחתית האישון לפי שפת הרופאים - שעה חמש. הלכתי לרופא עיניים הסביר שזהו זיהום בקרנית והפנה אותי לבית-חולים לאחר בדיקה נוספת נתנו לי שני סוגי טיפות - FML וויגה מוקס עד שבוע ימים טיפול. הרופא שלי המליץ על גירוד הצלקת שנוצרה אבל מומחה לקרנית שבדק אותי אמר שלדעתו אין צורך בכך. לאחר חודש שוב אותה התחושה ושוב לרופא ואותן הטיפות מצב זה חזר כארבע פעמים. בפעם הרביעית ניגשתי למומחה לקרנית שנתן לי ZYMAR למשך שבוע. נכון להיום המצב כביכול רגוע אבל מידי פעם תחושה שמשהוא מפריע וזה די משתנה. הרופא שלי ביקש חוו"ד מרופא אחר שלדעתו כדי לי לקחת כדורים במשך חודש על מנת למנוע מצב כזה שיחזור הבנתי שאין ביטחון בעניין זה וגם לדעתו לא כדי להתערב כרוגית. הכדורים שרשם לי הם: DOXYLIN. האם לקחת או שצריך לקבל עוד חוו"ד? הם העין יכולה להינזק בטווח הארוך? מה נכון לעשות? אודה לתשובתכם המהירה. בתודה מראש, מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהום בקרנית

הוספת תגובה

• למירי

ד``ר יורם שוחט
    11/01/2009

מכיוון שמדובר בתהליך שנמשך כבר מספר חודשים, ומכיוון שנבדקת כבר על ידי מספר רופאים, לא יהיה זה נכון לענות על שאלותיך ללא בדיקה.

האם נלקחה תרבית מהקרנית?

אם אינך שלמה עם המלצות הרופאים שבדקו אותך עד כה יש מקום לפנות לקבלת דעה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום בקרנית

מירי
    11/01/2009

שלום ד"ר שוחט, לשאלתך לא נלקחה תרבית מהקרנית ונושא זה לא עלה בכלל. כששאלתי את הרופא שלי לגבי הכדורים שנתן לי הרופא שנתן את חוו"ד שבמידה ואני לא אקח אותם ואחכה שוב לאיזו שהיא תחושה מוזרה (זו שהביאה אותי מלכתחילה לרופא העניים) ואז נדון שוב בעניין הכדורים האם כדי לנסות ולקחת הרופא שלי קיבל את דעתי ואמר אין בעיה. אני די מבולבלת, הייתי רוצה בכל זאת את דעתך בעניין הכדורים האם הם מתאימים למקרה? לדעת הרופא שלי כרגע יש צלקת והיא זו שמידי פעם מפריעה לי אבל זה לא משהו שמצריך התערכות כל שהיא. בתודה מראש, מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירי

ד``ר יורם שוחט
    11/01/2009

אם מדובר בצלקת, ואין כל עדות לפעילות זיהומית, נראה שאין צורך באנטיביוטיקה.

אני מסייג את תשובתי, כי כפי שציינתי קודם, אי אפשר לתת תשובה מוסמכת ללא בדיקה, ויש אפשרות שבעקבות בדיקה יסודית ההחלטה תהיה שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום בקרנית

מירי
    11/01/2009

שלום ד"ר שוחט רציתי רק לעדכן לגבי הכדורים שנתן לי הרופא למשך חודש הם אמרוים להיות למניעת הזיהום ולא בגלל שיש כרגע זיהום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו