קטרקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קטרקט
    סיגל
    25/01/2009

בחודש ספטמבר 2008 עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין+שמאל. בעין ימין המספר לפני הניתוח היה 12- ואחרי הניתוח 1.5- עם צילינדר. בעין שמאל: לפני 9- ואחרי 1- עם צילינדר. בחודש דצמבר נכנסתי להריון לא רצוי. בתחילת חודש ינואר עברתי הפלה עם מיפגין. במהלך ההריון הקצר הרגשתי שהראיה שלי נחלשת. היום (25.1.09) ביקרתי אצל רופא העיניים שניתח אותי. בבדיקה התגלה קטרקט משני ושבעין ימין המספר הוא 1.75- +צילינדר ועין שמאל 1.25- +צילינדר. נקבע לי טיפול בלייזר לעובד חודש בדיוק. שאלותי הן: האם הקטרקט המשני והידרדרות הראיה נגרמו בגלל ההריון? האם הראיה תחזור להיות כמו לפני ההריון אחרי הטיפול בלייזר? שהרי אני כבר לא בהריון. ואחרונה: האם יש אפשרות לעשות ניתוח קטרקט חוזר כדי לשפר יותר את הראיה? תודה רבה למענה על השאלות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קטרקט

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    26/01/2009

לא בצעים ניתוח קטרקט חוזר. קטרקט משני מתפתח במעל50% מהמנותחים ואין לו קשר להיריון או טיפות ומטפלים בו עם לייזר. ההידרדרות בראייה אם ישנה מעבר לקטרקט המשני יכולה להיות משינויים הורמונליים בהריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו