מסלולים נוירונאליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסלולים נוירונאליים
    דינה
    13/02/2009

אני לא יודעת אם זה המקום המתאים, ואם לא, אשמח אם תפנו אותי למקום מתאים :) רציתי לשאול, האם מישהו שהיה עיוור לגמרי (לא בגלל בעיה שקשורה למח), וחזר פתאום לראות (אחרי ניתוח), יוכל לזהות אובייקטים? ויוכל להבחין בין קוביה לבין כדור? קראתי שדבר זה לא ניתן לבדיקה אמפירית, כיוון שההתפתחות של מערכת הראייה תלויה ביצירה של מערכות נוירונאליות בשלב מוקדם מאד של החיים, ולכן אם התפקוד של העין לא היה תקין בשלב מוקדם, זה יהיה בלתי-אפשרי עבור החולה לראות בכלל (גם אם העין עצמה תירפא/תתוקן). בכל אופן, נשמע לי מוזר, שהרי למה שלא יתפתחו מסלולים נוירונאליים אחרי שהעין תוקנה? האם יש תקופה קריטית להתפתחות של מסלולים אלו? תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסלולים נוירונאליים

הוספת תגובה

• לדינה

ד``ר יורם שוחט
    14/02/2009

בהעדר גרוי תחושתי (ראייה, במקרה זה), המסלולים העצביים המיועדים להעביר את התחושה למוח מתנוונים. בשנות החיים הראשונות המערכת עדיין גמישה ויכולה להשתקם. ככל שהמחסום לגרוי התחושתי מוסר בגיל צעיר יותר, משתפר הסיכוי לשיקום המערכת. לאחר גיל מסוים, גם אם יבוטל המצב הגורם להעדר ראייה, הראייה תשאר לקויה מאד. מכאן החשיבות הגדולה של איתור בעיות ופתרונן בגיל צעיר ככל שניתן.

המצב שבו הראייה לקויה עקב הפרעה בקבלת תמונה חדה בגיל הרך, למרות תקינות אנטומית של גלגל העין, מוגדר כעין עצלה. מידה הליקוי בראייה תלויה במידת ההפרעה הראשונית מצד אחד, ובטיפול ועיתויו מצד שני. לכן יש מצב של עין עצלה שמבדילה רק בצללים, ולעומת זאת יש עין עצלה שרואה רק שורה או שתיים פחות בלוח הראייה בהשוואה לעין בריאה.

ילדים שמרכיבים רטייה לפני עין אחת מרכיבים אותה לפני העין הטובה על מנת "ללמד" את העין העצלה לתפקד. כפי שצויין, הטיפול יעיל יותר ככל שהוא ניתן בגיל צעיר יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו