אי-איזון בין עיניים שלא ניתן לתיקון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי-איזון בין עיניים שלא ניתן לתיקון
    תאודור
    17/02/2009

אני סובל מבצקת כרונית של המקולה בעין אחד כאשר העין השניה תקינה. למרות שהראיה שלי היא 6/8.5, הדוק שנוצר על המקולה של העין החולה גורם לערפול הראיה בעין זו. האיזון בין שתי העיניים הופר בדרגה כזו שאין אפשרות לתקנו ע"י משקפיים. אני מטופל ע"י ד,ר מחלין (שגם גילה את המחלה לצערי מאוחר מדי לטיפול באוסטין) ובהשגחת פרופ. מילר (רמב"ם) שאישר שאין תקנה למחלה במקרה שלי. עברתי ניתוח קטרקט לפני 3.5 שנים באותה עין אך התופאות התחילו לפני זה כחצי שנה. למעשה כנראה שלא היה צורך בניתוח אבל הרופה שטיפלה בי באותו זמן לא חשבה על בצקת והמליצה על הניתוח וגם ביצעה. יתכן שהניתוח רק החריף את המצב. הבעיה חמורה במיוחד בקריאה (אני מסוגל לנהוג במכונית די בחופשיות) וזה בגלל מקצועי שדורשת קריאה מרובה וגם מבחינה פרטית. לפני מספר שנים שווק לוח מיוחד, נייד, שהיה מגדיל את האותיות ומאפשר קריאה די נוחה. לצערי השיווק של אותו ציוד הופסק ואינני ידע על תחליף. ניסיתי להיעזר בזכוכית מגדלת אך זה לא נוח לקריאה ארוכה. אודה לכם באם תוכלו להמליץ על ציוד להקלת הקריאה מלבד משקפיים וזכוכית מגדלת, הקיים בשוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לתאודור

ד``ר יורם שוחט
    18/02/2009

קיימים מכשירים של טלביזיה במעגל סגור (טמ"ס) ניידים, שמניחים על החומר הכתוב ואפשר לשלוט במידת ההגדלה ובפרמטרים נוספים. מדובר במכשירים קומפקטיים, עם מסך LCD בגודל החל מ-9 ס"מ. ישנם מכשירים כאלה ב"תשר געש", תוכל לקרוא עליהם באתר שלהם. אני מניח שמכשירים דומים קיימים גם במכונים האחרים המספקים פתרונות לכבדי ראייה, כגון מגדלור, אך רצוי שתבדוק איתם. יש כמובן גם מכשירים גדולים (טמ"ס שולחני).

הערה: אם הראייה בעין השניה תקינה, והמצב הוא שעין אחת מפריעה לשניה, אפשר לנסות להתגבר על הבעייה באמצעות טשטוש מכוון של העין הפגועה ע"י משקפיים באותם מצבים שבהם ההפרעה מורגשת (בקריאה, במקרה שלך).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו