מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודה שחורה צפה בשדה הראיהאפרת18/02/2009
שלום רב בחודש האחרון אני מבחינה בנקודה שחורה שנודדת בשדה הראיה שלי, קשה לי אפילו להבין אם היא בעין שמאל או בימין, להרגשתי היא כנראה בעין שמאל. זוהי תופעה אשר נתקלתי בה בעבר, אך היא היתה נדירה והופיעה רק שהייתי ממש עייפה, או סבלתי מסינוזיטיס קשה (פעם בשנה-שנתיים). איני מרכיבה משקפיים ולפי בדיקת רופאת עיניים מלפני שבועיים, אני רואה 6/6, לטענת הרופאה, זהו מצב מולד, כיוון שעצבי הראיה שלי אינם סימטריים ולכן אני רואה את הנקודה הזו ואין לכך פתרון. לא יתכן שזה משהו שהפך להיות קבוע בחודש האחרון, אם זה דבר מולד. אני מתלבטת האם ללכת לרופאת עיניים המתמחה ברשתית או לרופאת עיניים המתמחה בניורולוגיה, מה דעתכם? תודה מראש, אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ18/02/2009הנקודה השחורה נובעת משינויים בנוזל זגוגית העין שקורה עם הגיל והוא לא מולד. אין טיפול לכך אם נותרים עוד נקודות או מופיעים ברקים בעיניים לפנות מיידית לבדיקת עיניים לשלול קרע ברשתית. הרופאה כנראה התכוונה למבנה עצבי ראייה שהוא מולד ולא נרכש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לך טיפול?
אפרת19/02/2009הבנתי, אך לא יתכן שבימינו אין לכך טיפול, אין אפשרות להחליף את הנוזל? לסנן אותו או לעשות איתו משהו? אני מאוד מתקשר עם הנקודה השחורה, היא במרכז שדה הראיה, כל הזמן זזה ולכן אני מתקשה לפקס את הראיה שלי על חפץ או אדם שעומדים מולי. מדוע בעצם הרופאה יחסה את זה לעצביי ראייה לא סימטרים? והאם כדאי לי בכל זאת ללכת לרופא, אם כן, האם לרופא עיניים המתמחה ברשתית/קרנית או רופא עיניים המתמחה בניורולוגיה. תודה, אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?